Marie-Claire Loozen maakt overstap naar Tienen Plus

Marie-Claire Loozen tussen raadsleden Annemie Minten en Danny Puyneers.
Foto HCH Marie-Claire Loozen tussen raadsleden Annemie Minten en Danny Puyneers.
Marie-Claire Loozen verlaat sp.a en stapt over naar de stadspartij Tienen Plus, waar ze meteen als lijsttrekker wordt aangeduid. Het boterde al een hele tijd niet meer tussen sp.a en Loozen.

Loozen werd verweten dat ze tijdens de politieke crisis in Tienen in het voorjaar van 2015 afwezig bleef tijdens gemeenteraden, zodat de op stapel staande coalitie tussen sp.a, Open Vld en Groen geen doorgang kon vinden. Hierna vormden CD&V, N-VA, Open Vld en Groen onder leiding van Katrien Partyka (CD&V) een coalitie zonder sp.a. Om dezelfde reden werd eerder ook al voormalig schepen Patrick Grootjans uit de sp.a gezet.


Nu vindt het raadslid een plaats bij stadspartij Tienen Plus. Die stelde haar gisteren voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, samen met een zogenaamd toekomstproject 2030. "We willen in de eerste plaats de kloof tussen burgers en politiek dichten", zeggen raadsleden Danny Puyneers en Annemie Minten. "Die is nog nooit zo groot geweest als vandaag. Ieder van ons ervaart dit gevoel: de politieke beslissingen worden genomen boven de hoofden van de mensen en zijn niet transparant, er wordt niet geluisterd naar de noden en verzuchtingen van de mensen in de straat en de taal die politici gebruiken is voor vele mensen onverstaanbaar. Iedereen voelt aan dat een nieuwe aanpak meer dan noodzakelijk is. Door het uitbouwen van een burgerbeweging willen wij via maximale betrokkenheid, inspraak, participatie en beslissingsrecht van burgers keuzes maken. Het stadhuis moet letterlijk een dynamisch huis van en voor de burgers worden." (HCH/VDT)