Maatregelen om verkeerschaos rond Vierde Lansierslaan te beperken

De stad neemt samen met de politie en De Lijn maatregelen om de hinder voor de handelaars en de verkeerschaos als gevolg van de werken aan de Vierde Lansierslaan te beperken.

"Om tegemoet te komen aan de handelaars in de buurt van het kruispunt met de Leuvenselaan, werden daar onlangs enkele plaatsen voorzien voor kort parkeren", aldus schepen van Mobiliteit, Tom Roovers (Groen). "Voetgangers kunnen, ook met de fiets aan de hand, de straat door aan de zijde met even huisnummers. In een volgende fase wordt van kant gewisseld en kunnen de voetgangers over het nieuw aangelegde voetpad."


Op de werfvergadering werd ook overeengekomen met de politie en De Lijn dat er in de Zijdelingsestraat over één parkeerzone opnieuw zal mogen geparkeerd worden, omdat de hinder voor de bussen daar beperkt is. Dit is goed nieuws voor de daar gevestigde kinesist.


"Aan de zijde van het station is naast parkeren ook halt houden verboden, omdat de bussen er anders niet kunnen draaien als ze van de perrons komen. De politie komt 's ochtends het verkeer regelen aan het kruispunt van de ZIjdelingsestraat en de Leuvenselaan. Wat de avondspits betreft, heeft de politie nog geen meldingen ontvangen."


(VDT)