Leerlingen maken kennis met de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens

Leerlingen leren de gevaren van de dode hoek in de praktijk kennen.
Bollen Leerlingen leren de gevaren van de dode hoek in de praktijk kennen.
Om jonge fietsers en voetgangers attent te maken op de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens, organiseert de dienst preventie van de stad Tienen, samen met Colruyt en de lokale politie, praktijklessen voor leerlingen van het vijfde jaar basisonderwijs. Vandaag streek de vrachtwagen neer op de Grote Markt.

“De jongeren leren hoe ze de dode hoeken van een vrachtwagen juist kunnen inschatten en het best kunnen ontwijken”, zegt preventieambtenaar Martine Vancamp. “De dode hoek is de ruimte rond een vrachtwagen waarbinnen voetgangers en fietsers onzichtbaar zijn voor de chauffeur. Een vrachtwagen heeft zowel vooraan, aan de rechterkant, als achteraan een dode hoek. Het gaat om een oppervlakte van om en bij de 70 vierkante meter. Vooral bij het rechts afslaan, vormt de dode hoek een gevaar voor voetgangers en fietsers.”

De dienst preventie stelt ook een didactische leskoffer ter beschikking van de leerkrachten. Het initiatief kadert in het netoverschrijdend schoolvervoerplan Tienen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.