Koppel stuurt kat naar eigen huwelijk: “Relatie op de klippen gelopen, maar wij werden niet ingelicht”

Gijsbrecht Huts aan de lege stoelen in de trouwzaal van het stadhuis, waar het huwelijk had moeten plaats vinden
HCH Gijsbrecht Huts aan de lege stoelen in de trouwzaal van het stadhuis, waar het huwelijk had moeten plaats vinden
Je zou denken dat het alleen in soaps of romantische films gebeurt: een tot in de details gepland huwelijk dat in extremis afgeblazen wordt. Toch gebeurde het vanmiddag in Tienen. Schepen voor Burgerlijke Stand Gijsbrecht Huts (N-VA) en zijn ambtenaren stonden op het bruidspaar te wachten in de trouwzaal, maar niemand daagde op.

“Schepen van Burgerlijke Stand is een leuke bevoegdheid, want je maakt mensen mee op de mooiste dag van hun leven. Maar wat vandaag gebeurd is vind ik zeer jammer. Ik ben schepen in die bevoegdheid sinds januari en heb al meer dan dertig huwelijken afgesloten. De stadsdiensten konden zich niet herinneren dat het ooit in Tienen gebeurd is”, aldus Gijsbrecht Huts. 

Het huwelijk was gepland om 14 uur, maar er kwam niemand opdagen. Toen er om 14.30 uur nog niemand was zijn we beginnen rondbellen. Op het gsm-nummer dat we van hen gekregen hadden, nam niemand op, een ander nummer bleek niet meer te bestaan. We zijn dan beginnen te zoeken in dossiers en uiteindelijk bleek dat de vrouw niet meer in Tienen woont. Dit is dus duidelijk een op de klippen gelopen relatie, maar wij werden niet verwittigd. Drie kwartier later hebben we gewoon de trouwzaal gesloten”, besluit Huts. 

Het echtpaar zal wel voor de kosten moeten opdraaien.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erwin Fiers

    Amai.Dit is Vlaanderen vandaag.Triestig.Geen woorden voor.2x naar bed.Huwelijksplannen en dan je partner dumpen voor het geld.Problemen uitpraten bestaat niet meer Waarom trouwen we dan nog?.Voor echte liefde niet meer blijkbaar.Schaf trouwen af als scheiden makkelijker gaat dan vroeger.Trouwen veroorzaakt dikwijls meer miserie dan we denken.Geld zou nooit een rol mogen spelen.Heel jammer.

  • Rudy Van Spaendonk

    Ik heb dit 1x meegemaakt als diensthoofd Burgerlijke Stand en dus als administratieve hulp van de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand bij het voltrekken van huwelijken. Is best wel beangstigend. Wij hebben er de politie op afgestuurd.

  • André Christiaens

    Beter zo dat ze niet komen opdagen, ooit mee gemaakt dat na het voltrekken van het huwelijk op het gemeentehuis, de vrouw tegen haar kersverse man zij, gaat maar terug naar je moeder, je krijgt niet de kans om bij mij te slapen. En daarna heeft ze nog de lef gehad om onderhoudsgeld te vragen, haar man was slimmer, heeft sinds die dag nooit gaan werken en leefde op de rand van de straat.