Kommetéét va Pikke Stijkès lanceert maandkalender

Naar aanleiding van haar twintigjarig bestaan, publiceert het Kommetéét va Pikke Stijkès een maandkalender die heel wat informatie bevat over Tienen en het Tiens.

"Je vindt er heel wat specifieke woorden in, bijvoorbeeld over snoep en over fruit", zegt Rik Poulman van het Kommetéét. "Er staan verschillende Tiense recepten in, reclame uit de goede oude tijd, en je maakt in de rubriek figuur van de maand kennis met enkele bekende en minder bekende Tienenaars. Ook voor nieuwe inwoners is deze kalender een interessant item om kennis te maken met de specifieke taal van de autochtonen."

Je kan de kalender kopen in de streekshop vanaf 15 november voor 5 euro, of bestellen via overschrijving van 7,50 euro (verzendingskosten inbegrepen) op rekening BE07 0001 7089 1566 van het Kommetéét va Pikke Stijkès.

Roman

Pikke Stijkès is een roman van wijlen Léon Rubbens in het Tiens dialect, voor het eerst gepubliceerd in 1952. De tekst gaat over een volksjongen uit de stad. Volgens de roman werd Stijkès geboren op 25 december 1898. Precies honderd jaar later kreeg hij, dankzij het kommetéét dat zijn naam draagt, een beeldje dat prijkt op het pleintje aan de stadsbibliotheek.

(VDT)

Kommetéét va Pikke Stijkès lanceert een eigen maandkalender.
Vanessa Dekeyzer Kommetéét va Pikke Stijkès lanceert een eigen maandkalender.