Kerstcadeautjes voor iedereen met de Shoe-Box

Leden van opgewekTienen met enkele reeds ingepakte schoendozen.
Foto Bollen Leden van opgewekTienen met enkele reeds ingepakte schoendozen.
OpgewekTienen zal op 16 en 17 december tijdens de kerstmarkt gevulde schoendozen inzamelen in het kader van de actie Shoe-Box van Samaritanen vzw. Bedoeling is om kansarmen een fijn kerstgeschenk te bezorgen.

"Iedereen kan deelnemen aan deze actie", zegt Hilde Peeters van opgewekTienen. "De geschenkjes gaan naar Tiense organisaties die rond armoede werken. Vorig jaar hebben we zo meer dan 150 verrassingspakketjes ingezameld."


Hoe je dan kan deelnemen? Je neemt een schoendoos en vult die met lekkere en feestelijke voedingswaren die alcoholvrij zijn, niet snel bederven en klaar zijn voor onmiddellijk gebruik.

Wenskaart

"En je mag gerust ook een wenskaart in de doos stoppen", zegt Philippe Liesenborghs van opgewekTienen. "Daarna pak je de doos in als een kerstgeschenk. Wil je meerdere schoendozen schenken? Stop ze dan samen in een grotere doos, waar je het aantal dozen op vermeldt. Ook wanneer de inhoud specifiek bestemd is voor een man of vrouw, schrijf je dat best op de verpakking. Voor kinderen noteer je op dezelfde manier de leeftijd."


De geschenkdozen zijn welkom in het gezellige museumhoekje van opgewekTienen, in de passage bij de Tiense reuzen, op de kerstmarkt (16 december van 14 tot 22 uur, en 17 december van 14 tot 20 uur). Info: opgewekTienen@opgewekTienen.be. (VDT)