Katrien Partyka wil meer bestuurskracht voor regio Hageland

Burgemeester Katrien Partyka is nog steeds in de running als voorzitter van CD&V.
Bollen Burgemeester Katrien Partyka is nog steeds in de running als voorzitter van CD&V.
Tiens burgemeester Katrien Partyka (CD&V) pleit bij de provincie en de nieuwe gouverneur voor meer slagkracht en autonomie voor het Hageland. “We willen zeker geen stadsregio rond Leuven zijn, geen platteland rond de provinciehoofdstad”, klinkt het. “Tienen, Aarschot en Diest kunnen samen met de meer landelijke gemeenten perfect een sterke motor vormen voor de streekontwikkeling.”

“Ik pleit onder meer voor meer middelen uit de nieuwe vervoerregio Leuven. Die zijn onvoldoende om ook de meer landelijke uithoeken op weg te helpen. Verder denk ik aan een landschapspark. Het Hageland is de mooiste streek van Vlaanderen. De bewoners weten dat, maar het potentieel voor natuur, landschap, landbouw en zacht toerisme wordt in Vlaanderen vaak nog onderschat. Waarom selecteren we geen grootschalig ‘landschapspark Hageland’, over de gemeentegrenzen heen? De Demer-en Getevallei zou hiervoor met haar samenvloeiingen, meanders en natuurwaarde perfect in aanmerking komen.”

Zorgregio

En ook sociaal vlak wil Partyka verandering zien in de versnippering. “Een zorgregio, ziekenhuisregio of Huis van het Kind hebben verschillende afbakeningen en overlappende werkingsgebieden. Er is nochtans weinig verschil tussen de behoeftes van Aarschot en Tienen of Linter en Landen. Ik meen dat zorg voor ouderen, minder mobielen, senioren en kinderen beter in één sterke homogene zorgregio Hageland kunnen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Logist Marcel

    Denk aan werkgelegenheid !!! Denk aan uw werkloosheidscijfer !!!!

  • Tim Claes

    Ik ben Hagelander en daar ben ik fier op? Binnenkort een partij "Hagelands Belang"? Of de "Nieuw-Hagelandse Alliantie"? Maar OK, ze heeft een punt: het oosten van Brabant is meer dan alleen maar Leuven en het wordt hoog tijd dat ook andere steden in die regio de nodige aandacht krijgen om aantrekkelijker te worden.