Jongeman steelt (onder andere) ring van 51.000 euro: drie jaar cel

De correctionele rechtbank in Leuven.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven.
De Leuvense strafrechter heeft een man veroordeeld tot drie jaar cel voor een reeks diefstallen met braak in Tienen, Bierbeek en Mechelen.

Mirian T. opereerde tussen augustus en oktober 2015 als lid van een georganiseerde dievenbende die actief was in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Zo ging hij in Tienen bij een woninginbraak aan de haal met een briljanten ring ter waarde van ruim 51.000 euro. Voorts was hij ook verantwoordelijk voor de diefstal van zestien luxe-zonnebrillen in Mechelen, en dure schoenen in Bierbeek. 

De beklaagde werd eerder al veroordeeld in de correctionele rechtbank in Leuven, maar tekende verzet aan. Hij bekende de feiten wel, en gaf aan dat hij aan het stelen ging omdat hij financiële problemen had sinds hij zijn land ontvlucht was. Mirian T. vroeg inmiddels asiel aan in ons land.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Heimo Davidts

    Niet geven. Blijft dat doen.