Jonge bands stelen de show op 'Lokale Helden'

David Depré en Gertjan Vanoppen.
Foto Baert David Depré en Gertjan Vanoppen.
Ter gelegenheid van de Week van de Amateurkunsten treedt in heel Vlaanderen vanavond lokaal talent op onder de noemer 'Lokale Helden'. Ook café Het Wiel op de Veemarkt in Tienen neemt hieraan deel. Onder de toren van de Sint-Germanuskerk huist heel wat muzikaal talent, net als in het Theatercafé, waar jeugdig muziektalent aan bod komt.

Omdat er onder iedere kerktoren muzikale ontdekkingen huizen, lanceerde de jeugddienst van de stad Tienen een oproep naar jonge, muzikale sterren. Vijf hippe Tiense groepen overleefden de selectie en krijgen een podium in het Theatercafé op het Sint-Jorisplein. Vanaf 18.30 uur treden Bonzo, Murg, Banton en Jungle Juice op. Ook de laatstejaars van de afdeling podiumkunsten van ART brengen vanavond hun disciplines voor het grote publiek.


"Deze concerten zijn voor hen de perfecte aanloop naar hun eindexamen toe, wat maakt dat er op hoog niveau wordt gemusiceerd", zegt Jo Foulon, directeur Academie Regio Tienen. "De concerten vinden plaats vanaf 19 uur in de Bachzaal van de Academie op de Grote Markt." Het ART-filiaal in Boutersem gaat vanavond dan weer voor slagwerk. De leerlingen brengen hun favoriete popmuziek, voorzien van de nodige drumbeats. Het concert start om 19 uur in de Dorpsstraat 11 in Boutersem.


Café Het Wiel ging graag in op de uitnodiging van Poppunt om deel te nemen aan 'Lokale Helden'. "We vonden het mooie kans om hier op dit prachtige plein nieuw muzikaal talent de kans te geven zich te tonen aan de buitenwereld", zegt uitbater van Het Wiel Gertjan Vanoppen. De Veemarkt staat eigenlijk al jaren bekend om de lancering van nieuwe muziekbands uit de regio. Denk maar aan het tweede podium op het Suikerrock en het festival Rock Aflaat. "We willen aan deze traditie een vervolg breien en vandaar onze deelname aan de Week van de Amateurkunsten", aldus Gertjan.


De Tiense band 'We Know No One' mag de spits afbijten om 19.30 uur. Daarna is het de beurt aan The Matchbox, een vijfkoppige groep met Bekkevoortse roots. Verder op de avond staan het Landense The Long Lost Gentlemen, het Tiense King Kong en de resident dj van café Het Wiel 'Selector Niel' op het podium. Alle optredens zijn gratis. (VDT)