Jason Suttels wint Trofee voor Sportverdienste

Skeeler-atleet Jason Suttels
repro BOLLEN Skeeler-atleet Jason Suttels
Zopas werden de Tiense Sportawards uitgereikt. De Trofee voor Sportverdienste ging naar skeelerkampioen Jason Suttels. Zijn titels en behaalde ereplaatsen zijn bijna niet meer te tellen.

Jason pakte tweemaal brons op het Belgisch Kampioenschap skeeleren en goud op de 5.000 meter afvalling op de weg. Op het wereldkampioenschap op de piste behaalde hij twee keer goud, op de 10.000 meter afvalling en de 10.000 meter punten/afvalling. Hij bracht ook een bronzen medaille mee naar Tienen.

Tijdens het WK op de weg pikte hij goud op de 10.000 meter punten mee. Op de Europese kampioenschappen op de piste werd het maar liefst driemaal een gouden plak en tijdens het EK op de weg zorgde hij voor twee eerste plaatsen. In de Europacup ging hij er dan weer vandoor met een gouden medaille.

Jason combineert sinds dit jaar skeeleren met snelschaatsen. Hij behaalde al drie Belgische titels plus vier nationale records bij de junioren in deze discipline.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.