Inbrekers slaan zeven keer toe in één nacht

ONDANKS ALLES GAAN DIEVEN AAN DE HAAL MET BEPERKTE BUIT

Onder meer de firma ARD werd gisterennacht getroffen.
Vanessa Dekeyzer Onder meer de firma ARD werd gisterennacht getroffen.
In de nacht van woensdag op donderdag hebben inbrekers zwaar toegeslagen op het Industriepark. In totaal werd er bij zeven bedrijven ingebroken. Gelukkig bleven buit en schade beperkt. De politie ging overal de nodige vaststellingen doen en zet een onderzoek naar de daders in.

Een eerste inbraak werd in de nacht van woensdag op donderdag vastgesteld bij de firma ARD Benelux . "Het alarm ging af, waarna de politie werd verwittigd", zegt zonechef van de politie Tienen-Hoegaarden, Pierre Schippers. "De buitendeur werd geforceerd en binnen werden ook verschillende kasten en deuren opengebroken. Er zou evenwel geen buit gemaakt zijn."


Het volgende slachtoffer was de firma Van Wezel-Autoparts. De daders drongen het gebouw binnen door een raam open te breken waarop het alarm afging. De bureelruimte werd doorzocht, maar er is vermoedelijk geen buit, mogelijk enkele muntstukken. Bij busmaatschappij Van Mullem werd de inbraak ontdekt door een werknemer bij aanvang van zijn shift. Een kleine kluis werd naar buiten gesleurd en ter plaatse opengebroken.


Het geld dat er in zat, hoeveel is niet bekend, werd gestolen. De rest van de inhoud lieten de daders liggen. Omstreeks 5 uur 's ochtends werd een volgende inbraak gemeld, namelijk bij de firma Recom. Hier werd ingebroken in een bureelcontainer. "Een rolluik voor een venster werd vernield en via dat raam zijn de daders binnengedrongen. De bureelcontainer werd doorzocht, maar er werd niets gestolen", aldus Schippers.

Ook bij het waterzuiveringsbedrijf Aquafin werd er ingebroken.
Vanessa Dekeyzer Ook bij het waterzuiveringsbedrijf Aquafin werd er ingebroken.

Brandkoffer

De meldingen bleven donderdagochtend binnenstromen. Bij de firma Multigas drongen dieven binnen in een bureelcontainer. De brandkoffer die er in stond, werd open geslepen en het geld werd er uit gehaald. Hoeveel de buit precies bedraagt, is voorlopig nog onbekend, maar de politie vermoedt dat het om de dagopbrengst van de laatste werkdag gaat. In de gebouwen van Aquafin langs de Ambachtenlaan, in het verlengde van het Industriepark, stelde een werknemer die ter plaatse kwam voor aanvang van zijn dienstshift, ook een inbraak vast. Hier drong men het gebouw binnen door een raam open te breken. Het gebouw werd helemaal doorzocht, maar er werd vermoedelijk niets gestolen.

Onderzoek loopt

"Om 9 uur tenslotte hebben wij nog melding gekregen van een inbraak in de gebouwen van Sylvania (gelegen aan het Industriepark 11, red.)", verklaart zonechef Schippers. "Ook daar werd binnengedrongen door braak te plegen op een toegangsdeur. Het gebouw werd doorzocht, maar er werd vermoedelijk niets gestolen. Meer dan waarschijnlijk zijn alle feiten gepleegd door dezelfde daders. "Het onderzoek is lopende, maar voorlopig is er nog geen concreet spoor naar de dader of daders."