Huis in de Stad laat zich opmerken op de Special Olympics

De vier atleten hebben alles gegeven.
Bollen De vier atleten hebben alles gegeven.
Met een gekwetste Dirk en een zieke Danny, een enthousiaste Marc en een gemotiveerde Raphaël vertrok het sportieve team van Huis in de Stad Tienen richting Sint-Niklaas en Beveren om deel te nemen aan de 37ste editie van de Special Olympics Nationale Spelen. Dit evenement liep van woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni.

Dirk Lambrechts (55), ingeschreven voor de 800 en 1.500 meter mocht, op doktersadvies, jammer genoeg niet lopen. Dirk startte wel en stapte een ronde waardoor hij toch een ‘Participation Ribbon’ in ontvangst kon nemen voor beide proeven. Uiteraard was Dirk een beetje ontgoocheld. Maar hij kan niet wachten om volgend jaar revanche te nemen.

“Niet alleen Dirk had dit jaar pech. Ook Danny Segers (55) vertrok met een zware verkoudheid”, vertelt coach Tien Devos. “Gelukkig kon hij zich tijdig oppeppen en finishte als vierde op de 100 meter met een zeer snelle tijd van 17.16. Bij het kogelstoten behaalde Danny een mooie derde plaats door zijn kogel 6,35 meter ver te stoten. Een persoonlijk record!”

Raphaël Jérôme (34) legde zijn 100 meter af in 22.14 seconden en werd zo knap zesde in zijn reeks. Bij het verspringen eindigde hij op een verdienstelijke derde plaats met een sprong van 2,12 meter. Tot slot gooide Raphaël zijn kogel 5,39 meter ver en ontving hij hiervoor een gouden medaille. Gezwind spurtte Marc Noël (47), zich naar de vijfde plaats op de 100 meter met een knappe tijd van 19.43. En tot slot eindigde Marc de spelen met een vreugdedansje op het podium. Hij gooide de vier kilogram zware kogel 3,28 meter ver en ontving hiervoor de felbegeerde gouden medaille.

“Wat een moeilijke start leek, is geëindigd in een onvergetelijk en fantastisch avontuur”, zegt coach Tine. “Dit allemaal dankzij de onbaatzuchtige inzet van een schitterend team van organisatoren en de vele vrijwilligers van de Special Olympics Nationale Spelen. Wij kijken alvast uit naar volgend jaar!”

De atleten samen met Henny Seroeyen, ambassadeur van de Special Olympics, en de supporters van Huis in de Stad.
RV De atleten samen met Henny Seroeyen, ambassadeur van de Special Olympics, en de supporters van Huis in de Stad.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.