Hoe ‘suikerig’ is Suikerrock vandaag? Tiense Suiker en Suikerrock vormen al van bij de start van het festival een sterk team

Suikerrock, Het Brood en Tiense Suiker lanceren de Suikerrock-bol.
Vanessa Dekeyzer Suikerrock, Het Brood en Tiense Suiker lanceren de Suikerrock-bol.
De Tiense Suikerraffinaderij is al jaren een trouwe en fiere partner van het ‘zoetste muziekfestival’ in België: Suikerrock in Tienen. Tijdens deze editie wordt een nieuwe stap gezet in de samenwerking met de Sweet Tour én de lancering van de Tiense Suikerbollen.

Suikerrock en Tiense Suiker zijn al van bij de start van het festival onlosmakelijk met elkaar verbonden. “We zijn samen ‘sweet’ en één keer per jaar dragen we dat samen nationaal uit op Suikerrock”, zegt organisator Walter Kestens. “Het festival en de suikerfabriek zijn samen de totale vereenzelviging van onze stad. Hoe zou het festival dan anders kunnen heten?”

Rode draad

Suiker vormt de rode draad door Suikerrock. Zo is de T-man van Tiense Suiker opvallend aanwezig. “Een vaste waarde op Suikerrock is de Foodtruck Corner, waar je iets lekkers kan eten, en in dat concept krijgt zoetigheid ook weer een centrale plaats. Zo kan je de Sweet Tour volgen. “Suikerspinnen, vers gemaakte pannenkoeken, wafels, ijs en snoep….Je vindt het allemaal op onze Sweet Tour”, zegt Walter Kestens. “En dan is er ook nog de nieuwe Tiense Suikerbol.”

Het recept van de suikerbol zal later ook ter beschikking gesteld worden waarbij iedereen met enthousiasme zijn bakkunsten kan aanwenden om deze suikerbollen te maken.

Jan Ingels

“De suikerbol is een mix tussen een suikerbroodje en een Luikse wafel, waarbij de nieuw ontwikkelde en geproduceerde parelsuiker in Tienen de gemene deler is”, zegt Jan Ingels, directeur van Tiense Suiker. “De bol zal dus hetzelfde knapperig effect hebben als een Luikse wafel. Ik ben er zeker van dat deze nieuwigheid geapprecieerd zal worden door de festivalgangers. Het recept zal later ook ter beschikking gesteld worden waarbij iedereen met enthousiasme zijn bakkunsten kan aanwenden om deze suikerbollen te maken. De opbrengst van dit initiatief zal later geschonken worden aan een goed doel.”

“In eerste instantie starten we met 3.000 suikerbollen”, zegt Jan Ingels. “Deze worden gebakken door bakkerij Het Brood. Vanavond zullen de eerste exemplaren gebakken worden, zodat deze vers op Suikerrock te koop zullen zijn.”

Parelsuiker is sterk aanwezig in de Suikerrockbol.
RV Parelsuiker is sterk aanwezig in de Suikerrockbol.
In deze foodtruck als de Suikerrockbol verkocht worden.
RV In deze foodtruck als de Suikerrockbol verkocht worden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.