Heldenland klaar voor winterslaap na topzomer

TIENEN -  Heldenland maakt zich klaar voor een winterslaap.
Bollen TIENEN - Heldenland maakt zich klaar voor een winterslaap.

Tienen kreeg er met Heldenland een superattractie bij. De afgelopen maanden was het Martelarenplein een bruisende ontmoetingsplaats met ruimte voor alle Tienenaars. De duurzame speeltuin en de Heldenbar worden momenteel klaargestoomd voor de winter. Een terugblik ...

Op zondag 20 mei was het zover: Heldenland ging open voor het grote en vooral kleine publiek. Van mei tot oktober kwamen er duizenden kinderen uit heel Vlaanderen hun hartje ophalen in de allercoolste speeltuin van het land. Samen met de opening van Heldenland werd er ook een mooie zomerbar geopend, helemaal in de duurzame stijl van de Helden. De uitbating gebeurde door 16 verschillende Tiense verenigingen. Gedurende 18 weken maakten ze van Heldenland een plaats voor en door alle Tienenaren. Zo werden er ook heel wat activiteiten georganiseerd: dansworkshops, rolstoelraces, kubb- en voetbaltornooien, een barbecue ... Ook grotere evenementen zoals het Wereldfeest Tirlemonde en Movies Open Air verhuisden naar het Martelarenplein.

De winter komt eraan, Heldenland en de Heldenbar worden momenteel klaargestoomd om een welverdiende winterslaap te houden. De zitbanken en de Heldenbar worden opgeslagen tot mei volgend jaar. Uiteraard kunnen de kinderen ook in de winter komen ravotten op de duurzame speeltuigen.

TIENEN-de opening van Heldenland
Bollen TIENEN-de opening van Heldenland

Van bij de start van Heldenland was er veel aandacht voor veiligheid. Drie bewakingscamera’s brengen zo goed als het hele terrein in beeld. Vanuit het politiekantoor kan er daardoor virtueel gepatrouilleerd worden. Zo heeft het cameratoezicht concreet bijgedragen tot een kordate aanpak van (drugs)overlast. De lokale politie voert ook op regelmatige tijdstippen patrouilles op het terrein uit. Er wordt nagegaan of het cameratoezicht ook op andere openbare plaatsen een meerwaarde kan betekenen.

TIENEN-de opening van Heldenland
Bollen TIENEN-de opening van Heldenland

Op naar een volgende topzomer op Heldenland!
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.