Handelaars willen alternatieve omleiding richting Tienen

Sinds vorige maandag is de Diestsesteenweg in Tienen niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer. Ter hoogte van de Vesten wordt de straat voor drie maanden afgesloten. Het Agentschap voor Wegen en Verkeer heeft een officiële omleiding voorzien door Glabbeek om zo via de Aarschotsesteenweg Tienen binnen te rijden, maar daar is de gemeente niet mee opgezet en ook voor inwoners van Kortenaken is Tienen zo moeilijker bereikbaar. Bart Debbaut, zaakvoerder van De Gouden Schaar in Tienen stelt nu een alternatieve route voor en krijgt daarbij de steun van Glabbeek, dat zo veel verkeer kan vermijden.


"Via de Houtemsesteenweg in Bunsbeek en de Oplintersesteenweg kan je heel gemakkelijk de ring bereiken", klinkt het. Via de Beauduinstraat kan je zo gemakkelijk het centrum van de stad bereiken.

Gevaarlijk

Zonechef van de politiezone Tienen-Hoegaarden Pierre Schippers vindt het voorstel geen goed idee. "Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de omleiding via Glabbeek grondig onderzocht en besproken", zegt Schippers. "Het alternatieve voorstel is geen echte verbindingsweg, wat betekent dat het verkeer dan door woongebieden moet rijden. Dat maakt de situatie veel gevaarlijker voor bijvoorbeeld kinderen. Hoe dan ook zal die niet officiële omleiding zeker gebruikt worden en tot sluipverkeer leiden. Dat kunnen we niet tegenhouden." (SDB)