Gudinöv stelt nieuwe album voor

De Tiense rockgroep Gudinöv brengt de CD 'Atelophobia' uit.
Foto Bollen De Tiense rockgroep Gudinöv brengt de CD 'Atelophobia' uit.
Op zaterdag 9 december verschijnt de nieuwe album 'Atelophobia' van de Tiense rockgroep Gudinöv.

Het album zal zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar zijn. De CD wordt die dag live voorgesteld aan het publiek in Pand 10, het vroegere stationsbuffet. "We hebben ook nog de officiële release show van de CD op woensdag 20 december om 21 uur op de Grote Markt tijdens Wintermagie", aldus gitarist Bart Bekker.


De Tiense rockgroep Gudinöv bestaat uit Bart Bekker, Jan Vanwinckel, Koen Guilmet, Kris Decatte en David Dolezal, Het nieuwe album kreeg de naam 'Atelophobia' ofwel ' the fear of not being good enough'.


"Rauw, catchy en met veel power, zo kan men onze groep omschrijven. Onze leden stonden al op heel wat podia, eerst als YEARN'd en sinds 2013 onder de naam Gudinöv. In 2013 hadden we onze debuut EP, 'into the light'. Deze leverde ons een podiumplaats op tijdens Suikerrock.

Eerbetoon

"We kozen de naam 'Gudinöv' als eerbetoon aan Emma Gudinöv die in 1662 tijdens de burgeropstand het verzet leidde tegen de Tsaar Aleksej die muziek en dans verboden had", zegt Bart Bekker. Het nieuwe album bevat tien nummers. De groep nam het album zelf op in hun repetitielokaal op de kelderverdieping van het Vrijetijdscentrum.


"Voor de mixing werkten we samen met Marc De Maeyer en de mastering werd verzorgd door Pieter de Wagter. Voor de release hebben we ons eigen platenlabel '3300 RPM Records' opgericht. We willen in eerste instantie muziek uitbrengen van onze eigen bandleden, maar we staan ook open voor ander Tiens muzikaal talent", vervolgt Bart. De CD's zijn te verkrijgen bij de leden van de groep, bij optredens of via de hun website


www.gudinov.com en bij diverse verkooppunten, onder meer bij de Tiense boekhandels. (HCH)