GO!-scholen breiden uit

De leerlingen in hun nieuwe klaslokaal in De Luchtballon.
Foto VDT De leerlingen in hun nieuwe klaslokaal in De Luchtballon.
Tienen en Landen ontvingen vorig jaar elk twee miljoen euro van de Vlaamse regering voor extra schoolinfrastructuur. Uit de laatste prognoses van de KUL en de VUB blijkt immers dat er binnen de tien jaar een tekort van zo'n 500 plaatsen kan ontstaan. De scholen bekeken samen met de stadsbesturen waar er een uitbreiding kan komen.

"Concreet gaat het om 40 extra plaatsen voor GO! Vissenaken, 100 voor GO! Grimde, 50 voor GO! KA Tienen, 98 voor De Toermalijn in Bost en 56 plaatsen voor Stap Voor Stap in Hakendover", zegt schepen van Onderwijs, Ine Tombeur (N-VA). "De 50 plaatsen voor het Atheneum Tienen zijn intussen gecreëerd op de bovenverdieping van een zijvleugel van de basisschool De Luchtballon", zegt Urbain Lavigne, algemeen directeur GO! Scholengroep 11. De procedure om de pastorij in Grimde in erfpacht over te nemen, is ook volop bezig. "Daar worden vier lokalen ingericht voor een honderdtal leerlingen." In Vissenaken voorziet het GO! een nieuwbouw in 2019. De onderhandelingen voor de uitbreiding van de Toermalijn in Bost en Stap voor Stap in Hakendover zijn ook volop aan de gang.


Voor het KOL Landen gaat het over twee verbouwingen met telkens een deel nieuwbouw.


"Het grootste project is Hof Pepijn aan de Bondgenotenlaan 6. Hier komt een nieuwbouw van acht klassen, zodat er bijkomende plaats is voor 150 leerlingen."


(VDT)