Gaten Diestsesteenweg worden hersteld

De Diestsesteenweg heeft duidelijk al afgezien met het koude weer.
Bollen De Diestsesteenweg heeft duidelijk al afgezien met het koude weer.

De Diestsesteenweg, vooral het deel tussen de brandweer en de Vesten, vertoont heel wat gaten. “We zijn op de hoogte van deze problematiek”, reageert men bij wegbeheerder, het Agentschap Wegen en Verkeer. 

“Vanochtend zijn er nog lokale herstellingen gebeurd. De problemen doen zich vooral voor ter hoogte van rioleringsdeksels, omdat de riolering in slechte staat verkeert. Er zal dus een volledige heraanleg moeten gebeuren. Daarbij komt dat dit een voormalige provincieweg is met een heel smalle inrichting, dus we zullen grondig moeten bestuderen hoe we deze weg veilig kunnen inrichten.”

Het AWV heeft kredieten gebudgetteerd om in 2021 een studiebureau onder de arm te nemen dat een ontwerp zal maken. “Ondertussen blijven onze wegentoezichters de weg inspecteren en zullen we lokale herstellingen uitvoeren wanneer dat nodig is.”

Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) is blij te horen dat een AWV de steenweg structureel wil aanpakken. “We hadden de afspraak gemaakt met AWV dat ook de steenweg zou aangepakt worden wanneer de Vesten klaar zouden zijn. De steenweg Tienen-Diest wordt druk bereden en moet dringend aangepakt worden, zeker ook de voetpaden, want die liggen er lamentabel bij.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Berg

    Zal gaan tijd worden. Mijn dochter is nooit naar school mogen gaan met de fiets gewoon omdat er geen fietspad is op dit stuk. Levensgevaarlijk, om maar te zwijgen van de voetpaden waar regelmatig iemand zijn voet verzwikt.

  • Michel BOETS

    Ze mogen ook eens gaan kijken op de Leuvensesteenweg, richting Tienen aan den Brantano. Ook schandalig.