Fuiven en quizzen voor Huis in de Stad

VERENIGING WIL MET OPBRENGST MUSIC FOR LIFE BUITENTERRAS AANLEGGEN

Ben Jacquemijn (r.), organisator van dansfeest in Berberendaal samen met Irene en Thierry.
Baert Ben Jacquemijn (r.), organisator van dansfeest in Berberendaal samen met Irene en Thierry.
Huis in de Stad, de Tiense voorziening voor mensen met een beperking, mag opnieuw op steun van Music For Life rekenen. Tijdens de solidariteitsactie van Studio Brussel kunnen luisteraars van de radiozender geld inzamelen voor een door hen zelf gekozen Vlaamse vzw. De komende weken wordt er alvast gequizd en gefuifd voor Huis in de stad. Met het ingezamelde geld wil de voorziening een buitenterras aanleggen.

Music For Life, de solidariteitsactie van Studio Brussel, loopt dit jaar van 18 tot 24 december. Maar in Tienen worden al vanaf 27 november acties op poten gezet voor Huis in de Stad Die dag organiseren de leerlingen van het vijfde en zesde jaar jeugd-en gehandicaptenzorg van het VIA de fuif 'Charity' in het OC Hakendover. Een dag later richten de twee Tiense quizploegen Insomnia en Anoniem een grote benefietquiz in. Die vindt plaats in zaal Manège vanaf 20 uur. "Er hebben zich al 52 ploegen ingeschreven, maar er kunnen er nog bij", zegt Etienne Christens, een van de organisatoren. "Je kan inschrijven met een ploeg van maximum vijf personen. Het niveau is zowel geschikt voor gelegenheidsquizzers met de nodige kuitenbijters voor de meer reguliere quizkandidaten." Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar flipke.1971@hotmail.com of etienne.christens@huisindestad.be.

Dansfeest

Ook de vrijetijdsdienst van Huis in de Stad draagt zijn steentje bij. Met de tweede editie van Townhouse Rock trappen ze de Music For Life-activiteiten in ware festivalstijl af. Het dansfeest vindt plaats op zaterdag 19 december van 17 tot 23 uur in dagcentrum Berberendaal in de Molenstraat. "Er zijn optredens van lokale bands. Facette uit Sint-Truiden, Banton uit Oorbeek, Celia's Sound uit Leuven en The Long Lost Gentlemen uit Landen staan op het podium", weet organisator Ben Jacquemijn. "Al die artiesten komen gratis optreden. Zelfs geluid en licht wordt kosteloos aangeboden. Dat is toch fantastisch. We vragen geen toegangsgeld, maar aan de ingang staat een grote spaarpot waarin vrijwillige giften gedropt kunnen worden. Bezoekers kunnen ook genieten van lekkere hapjes. De opbrengst gaat naar Huis in de Stad."

Wandelpaden

Het geld dat via Music For Life wordt ingezameld, zal besteed worden aan de buitenaanleg van de voorziening in de Hamelendreef. "We denken aan de aanleg van de buitenterras, maar ook van wandelpaden, rustbanken en groen", klinkt het bij Huis in de Stad. Op die manier willen ze verenigingen en buren nog meer bij het project betrekken.

Marktplaats

Onlangs werd de Marktplaats, het vorige project van Huis in de Stad voor Music for Life, officieel in gebruik genomen. Wie deze voorziening ook wil steunen, kan dat door een actie te registreren op de website van Music For Life.Voor meer info kan je terecht op: www.musicforlife.stubru.be.