Frank Anrijs lanceert boek over natuurlijk tuinieren

Frank Anrijs met zijn boek 'Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin. Op reis met zeven rode koffers'.
Foto Bollen Frank Anrijs met zijn boek 'Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin. Op reis met zeven rode koffers'.
Frank Anrijs (38) van Yggdrasil, een didactisch-ecologische ontmoetingsplaats voor permacultuur of duurzame landbouw in Vissenaken, brengt het boek 'Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin. Op reis met zeven rode koffers' uit. "Natuurlijk tuinieren is dé methode van groenten kweken voor de toekomst", meent Frank.

Vanaf zeer jonge leeftijd had Frank Anrijs een eigen moestuintje en hielp hij enthousiast bij zijn ouders in de tuin, eerst in een tuin van 14 are, later, vanaf 17 jaar, bij Yggdrasil op een stuk grond van 2,5 hectare. Vanaf het begin heeft hij biologisch getuinierd. "Sinds de verhuis naar Yggdrasil ben ik samen met mijn ouders, een stap verder gegaan en tuinieren we op een natuurlijke manier. De opgedane praktijkervaring van de voorbije twintig jaar verspreid ik via mijn nieuwsbrief, blog, cursussen, workshops en rondleidingen", vertelt Frank.


"Bij Yggdrasil hebben we de afgelopen 20 jaar gezocht naar de beste manier om op een eenvoudige manier, met de natuur mee, groenten te kweken: zonder spitten, zonder bestrijdingsmiddelen en meststoffen, maar met onze unieke manier van combineren, met veel mulchen en met veel opbrengst", aldus Frank. "In dit boek geef ik een duidelijke handleiding waarom en wanneer je wat moet doen. Hierdoor kan iedereen succesvol natuurlijk tuinieren, vermijd je de valkuilen en kan je genieten van je eigen oogst aan heerlijke groenten." In elk van de zeven koffers zit een essentieel onderdeel. "Elke koffer moet je uitpakken om van je natuurlijke moestuin een succes te maken", aldus Frank. "Op het einde combineer je alle koffers in een succesvol moestuinjaar en ben je vertrokken op weg naar je eigen natuurlijke moestuin." Het boek kost 24,95 euro en is verkrijgbaar via EPO distributie en in de boekhandel. (VDT)