Ex-schepen achter de tapkranen

GEMEENTERAADSLID GELADÉ (SP.A) HEROPENT VROEGERE CAFÉ SERIN

David aan zijn nieuwe zaak café@geladé's.
Foto Bollen David aan zijn nieuwe zaak café@geladé's.
Voormalig schepen en huidig gemeenteraadslid David Geladé (sp.a) opent op 27 juli zijn nieuwe zaak café@geladé's aan de Kaasmarkt, op de plaats van het legendarische Café Serin, dat vorig jaar de deuren sloot. David (45) had al een eigen café in Kumtich, maar dat gaf hij op omdat hij schepen werd. "Tienen kan nog wat meer leven in haar centrum gebruiken en ik ga daarvoor zorgen."

David wilde zich honderd procent op de politiek concentreren en gaf zijn café in het Tiense dorp Kumtich op. "Ja, dat is achteraf gezien niet zo'n goede beslissing geweest. Na de onbestuurbaarheidskwestie ben ik dus op de oppositiebanken beland. Gelukkig kon ik in mijn oud café, dat overgenomen werd en nu De Kempioen heet, terug aan de slag achter de toog. Maar ik bleef er toch van dromen om weer mijn eigen zaak te kunnen runnen."

Droomlocatie

En die droom wordt nu werkelijkheid. "Niet meer in Kumtich, maar in het hartje van Tienen, op een naar mijn mening droomlocatie", reageert David. "Café Serin heeft mij steeds getriggerd. Dat was zo'n gezellig volkscafé en zo wil ik het ook behouden, maar uiteraard wordt er nu hard gewerkt om het café in een nieuw kleedje te steken, want dat is echt nodig. Samen met Inbev, die sterk in mij gelooft, investeer ik de helft in de renovatie. Het gaat een echt pareltje worden."

Café voor iedereen

David wil iedereen in zijn café verwelkomen. "Van de gewone werkman tot de grootste directeur... Iedereen moet zich hier thuis voelen", zegt David. "Ik ben ervan overtuigd dat Tienen nog een gezellig café kan gebruiken. Bovendien is er praktisch nog geen echt Stella-café in onze stad, dus daar ga ik graag verandering in brengen."


De opening vindt plaats op 27 juli, niet toevallig op de dag dat de concerten van David Gilmour op de Grote Markt plaatsvinden, gevolgd door drie dagen Suikerrock. "Dat wordt meteen een groot feest", verwacht David. "Ik nodig iedereen dan ook uit om hier eens een kijkje te komen nemen."

In politiek blijven

Politiek opgeven, doet David niet. "Ik ga me blijven inzetten als gemeenteraadslid. De combinatie met mijn job als cafébaas lijkt me trouwens geen slechte zaak, want zo leer je veel volk kennen en hoor je ook veel beter de stem van de inwoner. En mocht ik binnen twee jaar opnieuw schepen mogen worden, zal ik daar heel blij om zijn, maar mijn café geef ik nooit meer op!"