Enkele bekende Hagelanders blikken terug op ‘hun’ Suikerrock: “Elk jaar nostalie ten top!”

Logo Suikerrock
Luk Roobroeck Logo Suikerrock
Suikerrock is al aan haar 33ste editie toe. Voor heel veel mensen zijn dat 33 jaar aan herinneringen. Wij blikken samen met enkele bekende regiogenoten terug op hoogtepunten van dit stadsfestival en de bijzondere momenten die zij op Suikerrock beleefden.

1. Olivier Adams uit Tienen (Praga Khan)

Olivier verhuisde sinds enkele jaren van Tienen naar Portugal. “Ik kom dit jaar niet naar Suikerrock omdat de vliegtickets tijdens de zomervakantie zeer duur zijn. Nochtans heb ik het altijd een heel tof festival gevonden. De beste herinneringen heb ik uiteraard aan wanneer we zelf op het podium mochten staan. Dat is, als ik het mij goed herinner, twee keer gebeurd: in 2003 en 2006. Ik vind het wel jammer dat ik Dimitri Vegas & Like Mike niet aan het werk kan zien. Ik mag verklappen dat zij samen met Bassjackers & 2 WEI dit weekend een remix versie opgenomen hebben van mijn nummer Techno Syndrome The Mortal Kombat Theme. Wanneer ze hier een hit van maken, kom ik volgend jaar zeker terug naar Suikerrock (lacht).”

Olivier Adams speelde met Praga Khan twee keer op Suikerrock.
Foto Bollen Olivier Adams speelde met Praga Khan twee keer op Suikerrock.

2. Roel Vanderstukken uit Glabbeek (acteur, Familie)

“Al voor het derde jaar op rij valt Suikerrock samen met mijn vakantie. Jammer genoeg wordt die vakantieperiode telkens voor de hele Familie-ploeg door de productie bepaald. Zo mis ik ook De Strandfuif en dat is, waar ik ook in de wereld zit, toch telkens even slikken die dagen. Suikerrock was steevast de afspraak met het verleden. Mensen die je al lang niet meer gezien hebt, kom je daar telkens weer tegen. Ik heb ook zelf twee keer op de mainstage mogen staan, één keer met Stan Van Samang en met Sarah na het Steracteur avontuur en één keer met mijn eigen project en liedjes. Bij die laatste keer was het bang afwachten wat het weer zou doen, want de voorspellingen zagen er niet al te gunstig uit. Maar van bij de eerste noot klaarde de hemel op en was er een indrukwekkende massa opgedaagd. Die erkenning uit eigen streek zal ik nooit vergeten.”

Roel Vanderstukken trad ook twee keer aan op Suikerrock.
Kristof Ghyselinck Roel Vanderstukken trad ook twee keer aan op Suikerrock.

3. Ann Jordens uit Tienen (actrice en presentatrice)

“Ik kom dit jaar naar Suikerrock. Twaalf jaar lang heb ik het Sfinks festival in Bouchout gepresenteerd en dat viel bijna elk jaar samen met Suikerrock, waardoor ik dus heel wat edities gemist heb. Maar sinds een paar jaar ben ik weer van de partij. Suikerrock blijft voor mij een soort van reüniemoment waarbij je iedereen weer terug ziet. Met de goede vrienden spreken we af om samen te gaan eten of eerst thuis ergens te barbecuën om daarna naar de Veemarkt af te zakken. Nostalgie ten top elk jaar! Eigenlijk draait Suikerrock voor mij meer om de mensen dan om de muziek. Waar ik toch graag naar ga kijken? Spoken Words van Tienen Troef op vrijdag! Van 20 tot 23 uur kan je daar onversneden lyrische harde schone verhalen poëzie en woorden gaan snuiven. Helemaal mijn ding. Zaterdag wil ik zwangere Guy wel eens in het echt bezig zien. Ik hou wel van zijn eerlijke ruwe duidelijke stijl. Al denk ik dat je mij toch vooral aan de Acoustic stage en DJ stage gaat tegenkomen.”

An Jordens kijkt ernaar uit weer naar Suikerrock te kunnen gaan.
Foto Bollen An Jordens kijkt ernaar uit weer naar Suikerrock te kunnen gaan.

4. Guy Swinnen uit Diest (The Scabs)

“We hebben zo vaak op Suikerrock gestaan met The Scabs, dat ze ons om die reden wellicht niet meer boeken. (lacht). Ik heb heel wat mooie herinneringen aan dit festival. En soms zijn dat er heel emotionele. Zo stonden we exact zes jaar geleden terug op de Grote Markt te spelen, na het overlijden van onze bassist Fons Symons. Tijdens ‘Nothing on my Radio’ werden toen beelden van Fons getoond op de videowalls. Dat was een intens moment.”

Guy Swinnen stond met The Scabs tal van keren op Suikerrock.
Bollen Guy Swinnen stond met The Scabs tal van keren op Suikerrock.

5. Peter Morren uit Tienen (sportjournalist)

“Ik zal er dit jaar bij zijn op Suikerrock. Zondag heb ik speciaal verlof genomen. Ik zal op uitnodiging van Mercedes in de VIP-tent vertoeven, zoals de voorbije twee jaar. Ondanks het feit dat de voetbalcompetitie dit weekend van start gaat, probeer ik toch altijd één dag naar Suikerrock te komen om even iets van de sfeer mee te pikken. Ik vind het goed dat Suikerrock er is. Het heeft Tienen toch wel op de kaart gezet. Goede herinneringen heb ik aan de concerten van De Kreuners, Clouseau en Marco Borsato. David Gilmour was ook top met z’n Pink Floydshow, Howard Jones was een stuk jeugdsentiment en dan heb je nog de grote namen als Simple Minds, UB40, Kool & The Gang, Lionel Richie en Grace Jones. Allemaal top! Jammer dat ik destijds in 2006 Tiësto heb gemist. Toen viel onze vakantie later dan gewoonlijk.”

Peter Morren probeert toch altijd één dag naar Suikerrock af te zakken.
Photo News Peter Morren probeert toch altijd één dag naar Suikerrock af te zakken.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.