Eigen inwoners krijgen voorrang op sociale woningen

Rita Vanlangendock en Bram Delvaux zijn tevreden met de invoering van de lokale voorrangsregel.
RV-repro Bollen Rita Vanlangendock en Bram Delvaux zijn tevreden met de invoering van de lokale voorrangsregel.
Tienen wil een toewijzingsreglement voor sociale woningen invoeren dat rekening houdt met de lokale binding van de kandidaat-huurders. Wie een band heeft met Tienen moet voorrang krijgen. Dit lokaal reglement werd donderdag goedgekeurd door de gemeenteraad.

Net zoals in heel Vlaanderen is er in Tienen ook een tekort aan sociale woningen. Teveel mensen, ook Tienenaars, moeten de private huurmarkt op met huurprijzen die ze amper of niet kunnen betalen. “Het is belangrijk dat we deze Tienenaars voldoende kansen geven om in hun eigen stad te kunnen wonen”, zegt Open Vld schepen Bram Delvaux. “Hiervoor wordt een lokale voorrangsregel ingevoerd. Kandidaat-huurders die sinds hun geboorte in onze stad wonen, krijgen voorrang. Net als mensen die de voorbije 10 jaar in Tienen gewoond hebben.” 

Ook Open Vld gemeenteraadslid Rita Vanlangendock is tevreden met deze beslissing: “Hierdoor tonen we dat we mensen met een sterke band met Tienen die kunnen bewijzen dat ze het moeilijker hebben niet in de steek laten.” Uiteraard betekent dit niet dat mensen uit andere gemeenten geen kans meer maken op een sociale woning in Tienen. Alleen zullen ze mogelijk langer moeten wachten.

Dit toewijzingsreglement moet nu nog ter goedkeuring worden voorgelegd aan het Agentschap Wonen Vlaanderen en gaat daarna in voege.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.