Driehonderd treinpassagiers geëvacueerd na aanrijding

Gisteravond kort voor 20 uur is het treinverkeer op de spoorlijn Leuven-Tienen ernstig verstoord geraakt ter hoogte van de Sint-Barbarastraat in Kumtich nadat een persoon werd aangereden.

"Waarschijnlijk ging het om een wanhoopsdaad", reageert Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. "Door het incident werd het spoorverkeer tussen Leuven en Tienen onderbroken en moesten de treinen omrijden." De driehonderd passagiers op de betrokken trein, die van Blankenberge onderweg was naar Genk, moesten ruim twee uur wachten voor ze geëvacueerd konden worden. "Het was niet mogelijk om alle passagiers met bussen te evacueren", zegt Frédéric Petit. "Daarom moesten we wachten op toestemming van de politie om een trein op het spoor ernaast te laten rijden en de passagiers te laten overstappen."


Intussen werd het treinverkeer vanuit Leuven richting Hasselt omgeleid via Diest en Aarschot, wat een vertraging van een dertigtal minuten opleverde. Om de reis van Leuven naar Tienen te maken, konden reizigers ook gebruik maken van de bussen van De Lijn.


De hinder op de spoorlijn Leuven-Tienen duurde nog de hele avond. (VDT)