Drie maanden voorwaardelijk voor weerspannigheid

De correctionele rechtbank in Leuven.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven.
Een man uit Tienen is veroordeeld tot drie maanden cel en 800 euro boete voor weerspannigheid ten aanzien van meerdere agenten. De straf is met probatie-uitstel.

Het kwam op 28 september vorig jaar tot een confrontatie in Tienen en met enkele inspecteurs van de politiezone. Toen die tussenbeide kwamen stelde K.P. zich weerspannig op. P. kampte een tijdje met een alcoholverslaving. Hij werd al meermaals veroordeeld voor alcoholgerelateerde feiten. Voor de weerspannigheid kreeg P. een minnelijke schikking voorgesteld, maar hij ging er niet op in. Volgens de rechter zou P. zich herpakt hebben. De man zou 2 maanden clean zijn en zich laten behandelen voor zijn verslaving. “Hij geeft blijk van schuldinzicht en hij neemt zijn verantwoordelijkheid op”, aldus de rechter. Die sprak de celstraf en geldboete met probatie-uitstel uit. Als voorwaarde moet P. zich verder psychiatrisch laten behandelen en een zinvolle dagbesteding hebben. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.