Drie bestuurders onder invloed, 24 te snel

De politie van de zone Tienen-Hoegaarden heeft afgelopen zondag tussen 9 en 15 uur weggebruikers aan een alcohol- en drugscontrole onderworpen.

Op de Diestsesteenweg in Tienen bleken alle 38 bestuurders die naar de kant gehaald werden, nuchter op de baan te zijn. Al werd één wagen wel aan de ketting gelegd omdat de bestuurder een rijverbod moest uitzitten.

In Altenaken in Hoegaarden bleek één bestuurder op 188 gecontroleerde mensen iets te diep in het glas gekeken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van drie uur.

In Groot Overlaar werden zes bestuurders gecontroleerd, maar geen van hen was onder invloed. Wel kreeg een bromfietser een pv voor rijden zonder geldig rijbewijs. 

Op de Leuvenselaan in Tienen bleek één bestuurder op 39 positief te blazen. Zijn rijbewijs werd meteen voor een periode van vijftien dagen ingetrokken. En op de Sint-Truidensesteenweg (N3) moest één bestuurder op 76 de wagen drie uur aan de kant laten.

De politie controleerde ook de snelheid van weggebruikers. Op de Diestsesteenweg, een zone 50, reden elf bestuurders op 280 te snel. Op de Sint-Truidensesteenweg, ook een zone 50, reden dan weer dertien op 431 bestuurders te snel.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.