Dieven slaan achtste maal toe in bouwbedrijf. Dit keer ruim 10.000 euro verlies

Gunther Lebegge op de plek waar de dieven de zaak - met een ladder die ze vonden- konden binnendringen.
Bollen Gunther Lebegge op de plek waar de dieven de zaak - met een ladder die ze vonden- konden binnendringen.
Al voor de achtste keer hebben dieven vrijdagnacht toegeslagen bij Bouwmaterialen Lebegge aan de Hannuitsesteenweg in Goetsenhoven bij Tienen. De daders doorzochten enkele burelen en gingen aan de haal met cash geld. De buit en de schade bedraagt ruim 10.000 euro. “Het is ongelooflijk hoeveel wanorde ze hebben veroorzaakt.”

Voor Gunther Lebegge was het zaterdagochtend weer maar eens raar opkijken aan zijn bedrijf, dat wat afgelegen ligt. “Toen ik deze ochtend de zaak binnenkwam, zag ik dat het inbraakalarm ontregeld was en een lampje knipperde”, zegt Gunther. “Geen goed teken... Het bureau bleek ook doorzocht.”

De dieven drongen het terrein van het bedrijf binnen via een achterliggend veld. Op het terrein vonden de daders een ladder en plaatsten die tegen de zijgevel om bij een raam op de eerste verdieping te raken. Dat sloegen ze deels in en ze forceerden het slot. “Op die manier wisten ze eerst in de burelen van Lego Wall (het renovatie- en bouwbedrijf van Gunther, red.) te raken”, vertelt Gunther. 

Alarm weten te omzeilen

Ondanks de vele veiligheidsmaatregelen die het bedrijf in de loop der jaren nam, wisten ditmaal de dieven op een of andere manier de hele alarminstallatie te omzeilen. “Aan de centrale was deze ochtend te merken dat er duidelijk een melding is geweest. Toch heeft niemand van ons een melding gekregen van de alarmcentrale en is  ook de sirene niet afgegaan. Of er beelden geregistreerd zijn, moeten we nog nagaan. Uit de eerste vaststellingen van de politie en het labo waren de daders minstens met drie, aangezien er drie vreemde schoeiselsporen in de burelen zijn aangetroffen.”

De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en sporenopname.
Bollen De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en sporenopname.

Alles doorzoeken voor cash geld

Eenmaal ze binnen waren en het alarm omzeild was, namen de daders duidelijk hun tijd. “Alle kasten en lades maakten ze open en werden doorzocht. Ieder mapje of doosje opengemaakt, de wanorde is enorm. De burelen zijn ondergebracht in mijn vorige woonst boven de zaak. Zelfs het beddengoed en andere bekleding van het waterbed werden losgerukt, duidelijk op zoek naar geld. Dat vonden ze ook. Uit de burelen van Lego Wall maakten ze 3.000 euro buit. Dat is geld van de verhuur van de verhuurwagens van Mols, waar we een ‘agent’ van zijn. Dat bedrag is dus niet van ons en moeten we zelf betalen aan de firma Mols. Voor ons is dat dus al een verlies van 6.000 euro”, vertelt Gunther.

Zelfs de bekleding van een bed werd volledig losgemaakt op zoek naar geld.
Bollen Zelfs de bekleding van een bed werd volledig losgemaakt op zoek naar geld.

Ook spaarvarken weg

Voor de dieven was die 3.000 euro blijkbaar niet voldoende. “De daders maakten vervolgens een binnendeur stuk om de burelen van het bouwbedrijf op het gelijkvloers te kunnen bereiken. “Net als in de andere burelen doorzochten ze werkelijk alles. Voor ongeveer 1.500 euro aan wisselgeld konden ze ook nog buit maken. Gelukkig namen ze geen werkmateriaal of machines mee. Wat ze wél nog meenamen, is het spaarvarken, voor de zoveelste maal.... Dat spaarvarken staat op de toonbank en traditiegetrouw maken we dit net voor het bouwverlof leg en verdelen de centen onder onze werknemers. Dat was dus wel goedgevuld. De daders forceerden ook nog eens een raam in het bureel beneden om op de vlucht te slaan. Die ramen zijn met een extra slot beveiligd, maar ook dat vernielden ze compleet.”

Niet eerste tegenslag

Voor Gunther Lebegge is dit al de achtste inbraak in het bedrijf. “Met het geld dat verdwenen is en de schade die ze aan ramen en deuren hebben toegebracht, schat ik het verlies op zo'n 10.000 euro” zegt Gunther Lebegge. 

En alsof al die inbraken op zich niet voldoende zijn: Gunther werd anderhalve maand geleden nog maar eens het slachtoffer van dieven. Toen braken ze in zijn wagen in.

Ook de burelen van Bouwmaterialen Lebegge werden doorzocht.
Bollen Ook de burelen van Bouwmaterialen Lebegge werden doorzocht.
De burelen werden grondig doorzocht.
Bollen De burelen werden grondig doorzocht.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • caes jean-pierre

    En spijtig genoeg gaat het ook nog niet de laatste keer zijn, door de simpele reden, dat er dagelijks in België, andere criminelen binnen komen. De oplossing, het recht in eigen handen nemen.