Dieven laten ravage achter op industriepark

INBREKERSBENDE SLAAT VOOR TWEEDE KEER IN EEN MAAND TOE

"Waarom ze aan de haal gingen met een Renault van 20 jaar oud, is mij een raadsel", zegt diensthoofd van de Technische Dienst Michel Tuteleers.
Bollen "Waarom ze aan de haal gingen met een Renault van 20 jaar oud, is mij een raadsel", zegt diensthoofd van de Technische Dienst Michel Tuteleers.
Inbrekers hebben dinsdagnacht zwaar toegeslagen op het industriepark. In totaal werd er bij vijf bedrijven ingebroken, alles op amper een kilometer van elkaar. De schade was groot, maar de buit bleef beperkt, alleen bij betoncentrale Liema is er 1.000 euro gestolen. Het is al de tweede keer in een maand tijd dat dieven het industrieterrein teisteren.

ARD benelux kreeg op 2 november een eerste keer dieven over de vloer, en deelt ook nu weer in de klappen. Hoewel de dieven er deze keer geen buit konden maken, hebben ze wel een enorme ravage achtergelaten. Zelfs binnenmuren werden ingeslagen om elke ruimte van het bedrijf te kunnen doorzoeken.

De inbrekers sloegen toe bij betoncentrale Liema (foto l.), de Technische Dienst van de stad (foto midden) en in het fruitbedrijf van Jan Reynaerts (foto r.).
Bollen De inbrekers sloegen toe bij betoncentrale Liema (foto l.), de Technische Dienst van de stad (foto midden) en in het fruitbedrijf van Jan Reynaerts (foto r.).

Deuren ingetrapt

Ook wat verderop bij betoncentrale Liema is de schade groot. "Vermoedelijk klommen de inbrekers over de omheining langs de voorzijde. Eens binnen, doorzochten ze alle ruimtes. Binnendeuren werden ingetrapt en de burelen werden overhoop gehaald", vertelt zaakvoerster Maes. Toch bleef de buit beperkt. "Alleen wat wisselgeld en geld uit de 'personeelskas' is verdwenen. De ravage is groot, maar gelukkig brengt dit de werking van ons bedrijf niet in het gedrang."


Volgende halte van de dieven: de Technische Dienst van de stad. "Eenmaal op het terrein, probeerden ze de loodsen binnen te dringen. Ze sloegen een raampje van de toegangspoort in, maar die loods is uitgerust met een alarm. Daardoor durfden ze vermoedelijk niet naar binnen te stappen", zegt diensthoofd van de technische dienst Michel Tuteleers. Hier bleef de schade beperkt, maar de dieven gingen er wel vandoor met een bestelwagen. "Normaal gezien staan hier nooit voertuigen en wordt deze plek alleen als opslagplaats gebruikt. Vreemde keuze trouwens, om een Renault Express van 20 jaar oud te stelen. Het materiaal dat in de laadruimte lag, hebben de dieven eerst aan de kant gelegd. Vermoedelijk konden ze vluchten via het kleine weggetje langs de Gete. Zo kwamen ze op het aangrenzende terrein. Daar konden ze vermoedelijk een poort openen, want het hangslot en ketting zijn er verdwenen." De wagen zelf werd door de politie later op de dag teruggevonden bij Blankendaele 3 waar ook werd ingebroken.

Bollen

'Souvenir'

Bij Fruitbedrijf Reynaerts heeft men geluk gehad. "Toen ik om 7 uur toekwam, merkte ik op dat de verlichting aan het bedrijf niet aansprong. Eens binnen, lag zowat alles overhoop. Alle kasten en lades van de keuken tot het bureel waren leeggehaald", zegt medezaakvoerder Jan Reynaerts. "Om met ons en de politie de draak te steken, lieten ze een souvenir achter. Aan de zijdeur die ze openbraken om binnen te dringen, lieten ze aan de buitenzijde op de vensterbank twee peren en een appel achter." Toch is Reynaerts opgelucht dat de schade eerder beperkt bleef.


De politie heeft de nodige sporen verzameld en onderzoekt de zaak de zaak verder.

Bollen