De Luchtballon laat leerlingen op school ontbijten

De leerlingen van basisschool De Luchtballon krijgen vanaf deze week een ontbijt aangeboden op school.

Het gaat om een proefproject van Huis van het Kind Tienen, in samenwerking met het expertisecentrum CEDES en Carrefour Tienen. "De dag beginnen met een goed ontbijt is belangrijk voor opgroeiende kinderen", zegt Anneleen Theunis, coördinator van het Huis van het Kind Tienen. "Kinderen die ontbijten, kunnen zich beter concentreren en voelen zich ook gewoon algemeen beter. Maar niet elk kind heeft de kans om thuis te ontbijten, bijvoorbeeld doordat ze 's ochtends zeer vroeg de deur uit moeten."

Hartig en zoet beleg

De leerlingen van De Luchtballon beginnen hun dag voortaan wel allemaal met een volle maag. Zij kunnen tot 8.40 uur aanschuiven, waardoor de lessen niet onderbroken worden. "We bieden brood aan met hartig beleg, zoals kippenwit en (smeer)kaas", zegt OCMW-voorzitter Bram Delvaux (Open Vld). "Maar er is ook zoet beleg, en melk of water. Inschrijven hoeft niet. Kinderen die een dieet volgen, kunnen dat wel altijd melden. In de mate van het mogelijke wordt hier dan rekening mee gehouden."

Evaluatie

Het proefproject loopt tot de kerstvakantie, en wordt nadien geëvalueerd. Vervolgens wordt bekeken of het ook in andere scholen mogelijk is. Wie zich als vrijwilliger wil opgeven, kan dat doen via 016/80.11.66, of anneleen.theunis@huisvanhetkind.tienen.be. (VDT)