Exclusief voor abonnees

De leukste tips voor komend weekend: van kermis tot de stembanden smeren

Nog geen plannen dit weekend? Wij helpen je graag verder met vijf tips van onze redactie. Want thuisblijven dat kan je tijdens de week ook, toch?

1. Plezier voor jong en oud op Leuven Kermis

Leuven Kermis
Vertommen Leuven Kermis

Vanaf vandaag tot en met 22 september kan je op het Monseigneur Ladeuzeplein, Herbert Hooverplein en Martelarenplein terecht voor Leuven Kermis. Vanavond vindt de officiële opening plaats met een stoet van het stadhuis op de Grote Markt naar het Herbert Hooverplein. Op de kermis zijn er zo’n 75 attracties voor jong en oud, van eendjes vissen tot spectaculaire attracties. Vrijdag 13 september wordt een speciale dag want dan staat er een vuurwerk op het programma. Uiteraard keert ook de prikkelarme dag terug en wel op maandag 16 september. Een andere traditie is de kortingsdag. Die vindt plaats op woensdag 18 september. Op woensdag 11 september is er tot slot de mooie geste van het Koninklijk Verbond der Jaartallen die zoals elk jaar de ‘Speciale Kinderdag A. Dewit’ organiseren.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.