De Gouden Schaar opent pop-upexpo over mannenmode in de vorige eeuw

Herenkledingzaak De Gouden Schaar heeft de leegstaande etalages van schoenenwinkel Carlo ingepalmd om er een tijdelijke tentoonstelling te plaatsen over mannenmode in de vorige eeuw.
RV Herenkledingzaak De Gouden Schaar heeft de leegstaande etalages van schoenenwinkel Carlo ingepalmd om er een tijdelijke tentoonstelling te plaatsen over mannenmode in de vorige eeuw.
Herenkledingzaak De Gouden Schaar op de Veemarkt in Tienen heeft de leegstaande etalages van schoenenwinkel Carlo ingepalmd om er een tijdelijke tentoonstelling te plaatsen over mannenmode in de vorige eeuw. De pop-up etalage naast de winkel ziet er prachtig uit.

"Ik ben al een hele tijd bezig met het verzamelen van posters, brochures en attributen die te maken hebben met mannenmode uit de vorige eeuw", vertelt Bart Debbaut, zaakvoerder van de winkel. "Vooral de jaren '20 en '30 zijn zeer interessant, ook al omdat De Gouden Schaar gestart is in 1926. Via een handelaar in grafische kunst en via het internet ben ik erin geslaagd bijzonder mooie posters, advertenties en brochures van mannenmode uit de vorige eeuw te verzamelen. Ze komen van overal, maar hoofdzakelijk uit Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten."


Maar daar houdt het niet op. "Ook al via het internet ben ik een Nederlandse dame op het spoor gekomen die in Achel woont", gaat Bart verder. "Sunny Van Zijst heeft zich gespecialiseerd in het perfect namaken van kwaliteitskleding uit de vorige eeuw. Dankzij haar hebben we drie mannequins aangekleed met hoge taille bandplooibroeken, kniebroeken en bijpassende hemden, gilet en sjaaltjes, helemaal in de stijl van de jaren '20 en '30."


De pop-uptentoonstelling is nog tot eind december te bezichtigen op de Veemarkt 5. (VDT)