De Gouden Schaar ontwerpt Kweikersetalage

De Gouden Schaar zet eendenkoppen in de etalage.
Foto Baert De Gouden Schaar zet eendenkoppen in de etalage.
Nu zaterdag zal de Kweikersparade door de straten van Tienen trekken. De Gouden Schaar vond in de parade de ideale inspiratie voor een heuse Kweikersetalage.

Ter gelegenheid van duizend jaar Tiense stadsrechten wil organisator opgewekTienen met deze parade hulde brengen aan geschiedenis van de stad en haar dorpen. Mannenmode De Gouden Schaar heeft zijn etalagepoppen uitgerust met eendekoppen.

Jan en Mie

"We hebben daarvoor de hulp ingeroepen van Johan Ginkels, de man van onze medewerkster Rita", zegt zaakvoerder Bart Debbaut. "Hij heeft deze koppen gegoten, die prima passen op onze etalagepoppen. En dat is nog niet alles. We hebben ook een eigen versie van Jan en Mie in de etalage gehangen, de bekende Tiense reuzen. Aan alles is gedacht: de prijskaartjes zijn van kleine badeendjes voorzien, mooie isomo-eenden versieren de etalage en een grote Tiense vlag dient als vanzelfsprekend achtergronddecor. En voor de gelegenheid hebben we zelfs een Kweiker gemaakt in de zwartgele huisstijl van de winkel."


Philippe Liesenborghs, voorzitter van opgewekTienen en organisator van de Kweikersparade, is aangenaam verrast door de etalage. "Ik mag hopen dat veel winkels dit voorbeeld volgen."


(VDT)