Cultuurprijzen voor Leona Cloots en Circus Salto

André Cresens speelde 'It's a long way tot Tipperary', net zoals bij de bevrijding in 1944
Christian Hennuy André Cresens speelde 'It's a long way tot Tipperary', net zoals bij de bevrijding in 1944
De cultuurraad van Tienen reikte de algemene cultuurprijs uit aan Leona Cloots voor haar inzet voor Toegankelijk Tienen, terwijl de prijs van de cultuurraad naar Circusschool Salto ging. Trompettist André Cresens (88) kreeg van de cultuurraad de Lifetime-achievement prijs. Hij speelde op de prijsuitreiking ‘It’s a long way to Tipperary’, net zoals hij bij de bevrijding van Tienen door de Amerikanen in 1944 op de Grote Markt speelde.

André Cresens kreeg na zijn performance een staand applaus van de aanwezige leden van de cultuurraad in de Kruisboog. André werd al in 1984 klaroenblazer van de stad. Bij elke officiële herdenking betreffende het oorlogsverleden staat hij klaar.

De uitreiking van de algemene cultuurprijs aan Leona Cloots
Christian Hennuy De uitreiking van de algemene cultuurprijs aan Leona Cloots

De Algemene cultuurprijs ging naar Leona Cloots voor haar inzet voor Toegankelijk Tienen, de organisatie die ijvert voor de aanpassingen en verbetering van voetpaden, handelaars stimuleert om een hellend vlak te gebruiken en actie voerde om in het stadhuis op het gelijkvloers een lift te plaatsen. Leona Cloots haalde het van de andere genomineerden: BOM vzw, Bart Debbaut, De Dertiende Dag, en Marc Nevens.

De prijs van de cultuurraad ging naar Circus Salto
Christian Hennuy De prijs van de cultuurraad ging naar Circus Salto

De prijs van de Cultuurraad Tienen ging naar Circusschool Salto vzw, die jongeren de mogelijkheid biedt een educatieve hobby te beoefenen. De school bestaat al 18 jaar en heeft nu meer dan 400 leden. Circus Salto haalde het van de andere genomineerden: Pasform Tienen vzw, het Kommetéét va Pikke Stijkès, de Hagelandse Blaaskapel en Rotary Club Tienen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.