College sluit na 130 jaar de deuren

1.300 OUD-LEERLINGEN HALEN HERINNERINGEN OP AAN 'HUN' SCHOOL

Talloze generaties oud-leerlingen kwamen nog een laatste keer de sfeer opsnuiven in schoolgangen, die voor de gelegenheid versierd waren met foto's uit de oude doos.
Foto's Bollen Talloze generaties oud-leerlingen kwamen nog een laatste keer de sfeer opsnuiven in schoolgangen, die voor de gelegenheid versierd waren met foto's uit de oude doos.
Het College in de Broekstraat sluit haar deuren. Zo'n 450 leerlingen en 50 leerkrachten verhuizen in september naar de nieuwbouw op de Waaiberg. Vrijdag kwamen tijdens de uitzwaaidag heel wat herinneringen boven bij 1.300 oud-leerlingen en leerkrachten. "We laten een warm gebouw vol herinneringen achter", klinkt het. Klaslokalen werden opengezet, zodat iedereen nog eens van de sfeer kon snuiven. In de gangen werden foto's uit het rijke archief van de voorbije 130 jaar gehangen. "We hebben ze gevonden op zolder", zegt directeur Liesbeth Hellemans. "Sommige mensen hebben zelfs foto's geschonken. De school is deel van de Tiense gemeenschap en dat merk je aan de opkomst. Generaties ontmoeten elkaar hier opnieuw."