Circuskampen van Atelier Salto zijn groot succes deze zomervakantie

Circus Atelier Salto
VDT Circus Atelier Salto
Circus Atelier Salto organiseert deze zomervakantie maar liefst acht circuskampen. “Kinderen met en zonder ervaring in het circus kunnen hier aan deelnemen om zo een week lang ondergedompeld te worden in de circuskunsten”, zegt Tom Cools.

Tijdens de kampen worden alle circustechnieken, van jongleren tot evenwicht en van acrobatie tot luchtacrobatie, aangeboden. Aan het einde van het kamp volgt er een toonmoment. “Wij bieden kampen aan voor kleuters van de 2de en 3de kleuterklas en voor kinderen van het 1ste en het 6de leerjaar. Al onze kampen zijn ondertussen al een hele tijd volzet”, aldus Tom.

Het derde kamp was een ‘specialleke’. “Dit was een multi- en acrocircuskamp voor kinderen met ervaring in het circus, waarvoor we verschillende gastdocenten uitgenodigd hebben die workshops kwamen geven in hun specialisatie. Op het einde van de week vond er een voorstelling plaats, die geregisseerd werd door Piet Van Dycke. “Toen in 2002 Circus Atelier Salto werd opgericht in Tienen, was Piet één van mijn eerste leerlingen”, vertelt Tom. “Piet volgde verschillende jaren circusles bij Salto en speelde ook mee in onze allereerste productiegroep ‘Pikant’ waar hij zijn eerste podiumervaring opdeed. In 2018 studeerde Piet af als choreograaf aan de ‘Fontys Hogeschool voor de Kunsten’ en nu is Piet dus aan het werk met circustalent uit Tienen.”

Het resultaat was een voorstelling met een verhaal, een rode draad waarin iedereen zijn circustechniek verweven zat. “Wij zijn ongelofelijk fier op de voorstelling die Piet in elkaar gestoken heeft en hopen dat hiermee een nieuwe productiegroep geboren is in onze circusschool”, besluit Tom. 

Alle info vind je op www.circussalto.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.