Café Combinne nu ook op donderdag

Café Combinne, het interculturele praatcafé voor anderstaligen in de bib, is er nu ook op donderdag. De avondsessie verhuist naar CVO Volt Tienen. Zowel Vlamingen als anderstaligen zijn er van harte welkom.

Anderstaligen vinden het vaak moeilijk om naast hun taallessen Nederlands te oefenen. Daarom is er Café Combinne. Dit interculturele praatcafé brengt Nederlands- en anderstaligen samen. "Het is een ontmoetingsplaats waar men elkaar beter leert kennen, in een gezellige en informele sfeer", zegt schepen Wim Bergé (CD&V). "Het is dus niet de bedoeling dat er les wordt gegeven. Er wordt wel altijd in het Nederlands over bepaalde thema's gepraat en iedereen is welkom."

In Tienen ontmoeten Vlamingen en anderstaligen elkaar elke eerste dinsdag van de maand van 13 tot 15 uur in de stadsbibliotheek op de Grote Markt. "Aangezien Café Combinne een succes is op dinsdagnamiddag, zal er een extra sessie georganiseerd worden en dit elke derde donderdag van de maand van 13 tot 15 uur", aldus schepen Bergé. "De avondsessie van het intercultureel praatcafé verhuist naar CVO Volt Tienen. Deelname is gratis en koffie en thee staan steeds klaar." Meer info over Café Combinne vind je op www.tienen.be/bibliotheek en www.vormingplusob.be/café-combinne. (VDT)