Bouw van nieuw trainingscentrum op militair domein van Goetsenhoven is gestart

Toekomstbeeld van de schietstand op het militair domein van Goetsenhoven.
Bollen Toekomstbeeld van de schietstand op het militair domein van Goetsenhoven.
Deze namiddag is de eerste steen gelegd van het nieuwe intergemeentelijk trainingscentrum voor lokale politiediensten en andere veiligheidsdiensten van het arrondissement Leuven op het militair domein van Goetsenhoven. Het complex dat op vraag van het Burgemeestersoverleg Oost-Brabant gebouwd wordt door Interleuven en vanaf de zomer 2020 operationeel zal zijn, vervangt de schietstand bij EcoWerf in Kessel-Lo.

Na de afbraakwerken op het terrein is nu effectief gestart met de nieuwbouw van twee overdekte schietstanden met afstanden van 15 en 5 meter en elk zes schietbanen, dojo-faciliteiten voor zelfverdedigings-en klemtechnieken en wapenstoktrainingen, een leslokaal en een binnen- en buitenruimte voor tactische oefeningen. “Hiermee is dit nieuwe complex uniek in zijn soort want nergens anders in Vlaanderen is dit mogelijk”, aldus Hans Eyssen, voorzitter van Interleuven en het Burgemeestersoverleg Oost-Brabant.

Een triest aanzicht van een door vandalen geteisterd gebouw. Dit werd afgebroken voor de bouw van een nieuw trainingscentrum met schietstand.
Foto Vanessa Dekeyzer Een triest aanzicht van een door vandalen geteisterd gebouw. Dit werd afgebroken voor de bouw van een nieuw trainingscentrum met schietstand.

Het trainingscentrum, dat een kostenplaatjes van zes miljoen euro draagt, kan enkel gebruikt worden door de lokale politiezones en andere veiligheidsdiensten uit het arrondissement Leuven, niet door privé-personen dus. De Leuvense politiezone zal de uitbating van het gebouw op zich nemen. “Als burgemeester ben ik dubbel blij”, reageert Katrien Partyka (CD&V), burgemeester van Tienen. “Onze politiemensen van heel de regio kunnen nu vlakbij op een professionele manier alle nodige bijscholingen volgen. Dat is goed voor hun én onze veiligheid. Daarnaast ben ik heel tevreden dat het militaire domein een eerste invulling krijgt. Ik heb aan de gouverneur gevraagd om te kijken of er nog ruimte nodig kan zijn in het kader van bijvoorbeeld brandweer- of andere opleidingen. Met de aanwezigheid van politie is er dadelijk ook wat meer toezicht op het hele domein. De verloedering van de afgelopen 20 jaar is te betreuren. Er is veel in te halen, maar dit is een eerste stap.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Philip Vertommen

    En nu nog de verloedering van de stad aanpakken. Ik woon in Tienen al 55 jaar en heb deze stad nooit zo vuil geweten, zwerfvuil overal, zie je bijna nergens in een andere Vlaamse stad. Als je hier rondloopt begrijp je waarom ze Tienen een deel van de marginale driehoek noemen.