Blotevoetenpad van leerlingen PISO ingehuldigd

De leerlingen van de Sterretjes mochten als eersten het pad uitproberen.
Bollen De leerlingen van de Sterretjes mochten als eersten het pad uitproberen.
Leerlingen van het zesde jaar Gezondheids- en Welzijnswetenschappen van de provinciale school PISO in Tienen hebben op de terreinen van hun school een blotevoetenpad aangelegd. Gedeputeerde Marc Florquin en directeurs Paulette Wouters van PISO en Liesbeth Costermans van de Sterretjes vereeuwigden hun voetafdruk in cement.

Initiatiefneemster is Sarah Hillaert, lerares geïntegreerde opdrachten. "Onze leerlingen krijgen een opleiding, maar meestal komen ze weinig in contact met de klassieke facetten van hun opleiding. Ik had het gevoel dat er nood was aan voeling met het alternatieve en het ecologische. Onze leerlingen hebben het zelf ontworpen, maar speciaal voor leerlingen van de lagere scholen. Ook leerlingen van de eerste graad van het middelbaar kunnen op het parcours terecht".

Natuurlijk plekje in stad

Het blotevoetenpad bestaat uit houten blokken, grasstroken, kasseien en hindernissen, en dat allemaal om een natuurlijk plekje in de stad aan te bieden. Er wordt een speciaal reserveringssysteem voor de basisscholen uitgewerkt. Leerkrachten kunnen een aangepast lessenpakket krijgen, waarmee ze op voorhand met hun leerlingen het bezoek aan het blotevoetenpad kunnen voorbereiden, en achteraf ter plaatse dingen kunnen ontdekken.


Uiteraard waren het leerlingen van de provinciale school 'de Sterretjes' die het pad kwamen inwandelen. (