Bewoners Hollestraat boos om verdwenen parkeerplaatsen

Enkele buurtbewoners bij de afgeschafte parkeerplaatsen.
Bollen Enkele buurtbewoners bij de afgeschafte parkeerplaatsen.
De bewoners van de Hollestraat in Hakendover zijn boos omdat het gemeentebestuur zopas drie parkeerplaatsen wegvaagde, zodat een tuinaanlegger zijn pand makkelijker kan in-en uitrijden. "Met de school en dagcentrum 't Prieeltje in deze straat zijn dat heel druk gebruikte parkeerplaatsen!"

"Vandaag is er nu al vaak een tekort aan parkeerplaatsen in onze straat tijdens de werk-en schooluren", zegt bewoner Patrick Grootjans, die het probleem ook aankaartte op de recente gemeenteraad. "De nieuwe inwoner van het pand nummer 19 is tuinaanlegger in bijberoep en kan moeilijk zijn pand in- en uitrijden. Hij was dan ook vragende partij om één of maximaal twee parkeervakken aan de overzijde van de straat vrij te maken."


"Achttien meter parkeerplaats schrappen voor één doorgang is er toch wat over", zeggen bewoners Rudi Haezen en Carine Bogaerts. "Maar nog erger is dat al deze parkeerplaatsen weggenomen worden voor ouders die hun kinderen aan de school komen afzetten en ophalen. Die plaatsen stonden telkens goed vol. Waar moeten die mensen nu naartoe? En wat met de processie bij Pasen volgend jaar? We houden ons hart al vast." (VDT)