Bedevaart en paardenprocessie dan toch afgelast: “Hang alstublieft toch de vlaggen uit als teken van solidariteit”

De paardenprocessie in Hakendover.
Bollen De paardenprocessie in Hakendover.
“De stad Tienen, de kerkfabriek en het processiecomité Hakendover hebben met bijzonder veel spijt en begrip, kennisgenomen van de beslissing van de kerkelijke overheid om alle publieke kerkelijke vieringen in het kader van de goede week en Pasen te annuleren”, klinkt het in een persmededeling. 

“Rekening houdend met deze beslissing en de andere geldende maatregelen zal ook de bedevaart ter ere van de Goddelijke Zaligmaker en de internationale paardenprocessie op paasmaandag dit jaar niet kunnen plaatsvinden”, gaat de mededeling verder.

Wat iedereen dus al dacht, is nu ook uitgesproken. De kerkfabriek laat nog wel weten dat de kerk van Hakendover op paaszondag toegankelijk zal zijn voor individueel gebed. Op paasmaandag zal de kerk gesloten zijn, maar wordt de misviering uitgezonden, zodat gelovigen van thuis uit kunnen deelnemen aan deze viering. De uitzending zal gebeuren via https://www.kerk-tienen.be/paasmaandag.

Het processiecomité van Hakendover roept op om de ‘paasmaandagbevlagging’ te voorzien zoals andere jaren als een teken van solidariteit en hoop.