Bart Thomas volgt Sonia Oliviers op in gemeenteraad

Sonia Oliviers en Bart Thomas, moeder en zoon.
VDT Sonia Oliviers en Bart Thomas, moeder en zoon.
Bart Thomas heeft afgelopen gemeenteraad de eed afgelegd als kersvers gemeenteraadslid. Bart (39) is al enkele jaren actief als OCMW-raadslid voor sp.a en werkt sinds 2010 voor ABVV Vlaams-Brabant. Hij neemt de fakkel over van zijn mama Sonja Oliviers, die na zeventien jaar afscheid neemt van de Tiense politiek.

Op 8 oktober 2000 nam Sonia voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze was meteen verkozen en werd gemeenteraadslid. Bij de verkiezingen van 2006 haalde ze liefst 725 voorkeurstemmen. In het vijfde jaar van haar derde legislatuur als gemeenteraadslid wil Sonia de kans geven aan de verjonging en maakt zij graag plaats voor een nieuwe generatie. "Ik heb mij steeds zo goed als ik kon ingezet voor Tienen en haar inwoners en heb dit altijd met heel veel plezier gedaan. Natuurlijk ga ik het wel een beetje missen, maar ik ben ook fier de fakkel te kunnen doorgeven aan mijn zoon."


"Ik ben uiteraard enorm blij met deze kans", reageert Bart, die de laatste maanden in de belangstelling kwam door zijn standpunten met betrekking tot het beter integreren van het stadspark in het stadscentrum, het verbod op de kermispony's en het parkeerprobleem in Grimde aan. "In de gemeenteraad wil ik mij vooral onderscheiden door constructieve voorstellen te blijven lanceren die Tienen beter maken. Out -of -the box-denken en creativiteit ontbreken vaak in de politiek. Daarom is het goed dat er nu jonge mensen met nieuwe frisse ideeën kunnen doorstromen." (VDT)