Al 25 jaar kerstpakketten bij Lions

Enkele leden van de Lions Club stellen een kerstpakket samen.
Foto Bollen Enkele leden van de Lions Club stellen een kerstpakket samen.
Lions Club Tienen sloot zijn 50ste verjaardag af in de pakhuizen van Blankedale, waar 53 leden van de Lions wel 200 kerstpakketten klaarmaakten voor de minderbedeelden.

"We hebben hier de ideale locatie met alle voorzieningen voor het inpakken met zelfs transportbanden en heftrucks", zegt voorzitter Paul Govaers.


De leden van de Lions Club, samen met hun partners stelden 200 pakketten met niet bederfbare eetwaren samen. Elk pakket heeft een waarde van 50 euro. Daaraan werd ook nog 900 liter ice tea toegevoegd.


"De pakketten worden verdeeld door 'Bezorgd om Mensen' en 'Mensen in Nood', organisaties die weten wie hulpbehoevend is. Hiermee hebben we de laatste actie van ons kalenderjaar en de 50ste verjaardag gehad. Ons hoogtepunt was zeker het reuzenrad naar Tienen halen en de gratis optredens op de Grote Markt. Deze afsluiter is bovendien onze 25ste inpakactie", zegt de trotse voorzitter. De pakketten kosten 10.000 euro en Lions Club schonk doorheen het jaar nog eens vijfmaal 10.000 euro aan het Prieeltje, Tievo, Huis in de Stad, Huize Levenslust en Sociaal verhuurkantoor Woonrecht Tienen. "We gaan volgend jaar door op ons elan met een exclusieve tentoonstelling van Anne Frank midden februari. Die zal overigens voor het eerst te zien zijn in Vlaanderen. We hebben al 250 gereserveerde bezoeken kunnen vastgeleggen alsook een bezoek van alle Tiense scholen", besluit Paul Govaers. (HCH)