Aftrap Europaweek in PISO

Enkele leerlingen volgen geboeid de workshop '3D-printen en modelleren'.
Foto Bollen Enkele leerlingen volgen geboeid de workshop '3D-printen en modelleren'.
De provincie Vlaams-Brabant organiseert, ter gelegenheid van de Europese feestdag vandaag, een Europaweek voor burgers, studenten, scholieren en professionelen. Tijdens deze week zet ze in de kijker wat Europa betekent voor economie en ondernemerschap in Vlaams-Brabant. In het PISO werd de aftrap gegeven met Fablab

Fablab mobiel komt gedurende de Europaweek naar de Vlaams-Brabantse scholen met een koffer vol technische snufjes. De leerlingen krijgen de kans zelf iets te creëren en ontdekken hoe ze later hier iets mee kunnen ondernemen. Zo maken de leerlingen hun eigen creatie met een 3D-printer, leren ze een mobiele app ontwikkelen of volgen een workshop over elektronica met Arduino.

"Meer dan gewoon mechanica"

In het PISO namen de leerlingen van het zevende jaar Computergestuurde Werktuigmachines deel aan de workshop '3D-printen en modelleren'. Leerkracht mechanica Davy Segers: "We hebben hier in de school al een 3D-printer vergelijkbaar met die van Fablab, maar wij werken met een ander programma. Voor ons is Fusion een volledig nieuw programma, maar we gaan dat zeker invoeren. Dit gaat veel verder dan gewoon mechanica. Je kunt er een model mee tekenen dat eruit ziet als een foto, zonder dat die ook effectief gemaakt is. Dit is zeer geschikt voor woningbouw, maar ook decoratief. Handig is dat de leerlingen het thuis kunnen downloaden." (HCH)