Actiecomité richt volksvergadering in tegen de komst van 16 windmolens langs de E40

TIENEN-info avond elicio storm
Bollen TIENEN-info avond elicio storm
Het Actiecomité 16 Windturbines nodigt iedereen uit op maandag 8 juli om 19.30 uur in zaal Centrum in Kumtich voor een overleg over de geplande windmolens langs de E40 in Bierbeek, Boutersem, Tienen en Hoegaarden.

“De voorbije dagen werden alvast -tientallen spontane bezwaren van verontruste burgers ingezameld en werd er al massaal ingetekend om een gespecialiseerd advocatenkantoor te mandateren om onze belangen tegenover de Vlaamse administratie officieel te behartigen. Wij zijn dus voorbereid”, zeggen woordvoerders Stef Goris en Jan Peeters. De plannen van onder andere een Waalse intercommunale om deze enorme mastodonten vlakbij en tussen onze Vlaams-Brabantse dorpjes in te planten, stoot dus op zwaar verzet van de burgers, en terecht.” 

“Terwijl bezwaren massaal worden ingezameld, kijken al deze verontruste burgers nu eerst en vooral reikhalzend uit naar het advies van hun gemeentebesturen: kiezen onze vier Vlaams-Brabantse burgemeesters (en hun schepenen) voor de financiële belangen van een Waalse intercommunale, laten ze zich gedwee muilkorven door de projectontwikkelaars en de ambtenaren, of durven ze resoluut te kiezen voor het belang, het welzijn, de gezondheid en de nachtrust van haar eigen burgers?” 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • caes jean-pierre

    U zou toch moeten weten, zoals huizen, appartementen, nu die windmolens enz..., dat mag in ieders hof staan, behalve bij diegene, die dat goedkeuren, en hun handtekening plaatsen.

  • Francois Moyens

    Overal staan die behalve in Tienen

  • stefan crama

    Iedereen wilt stroom maar de nadelen ervan niet.