611 deelnemers voor 'Tienen Fietst' ondanks regenachtige start

Deelnemers Elke Caron en Daisy Massy.
Foto Geert Mertens Deelnemers Elke Caron en Daisy Massy.
Liefst 611 fietsers hebben zondag deelgenomen aan Tienen Fietst. Voor het eerst was de start- en stopplaats op de terreinen van vzw Huis in de Stad aan de Hamemelendreef in Tienen. Het was al de 32ste editie.

In de voormiddag was een fikse regenbui de domper. "Anders hadden we zeker de kaap van 700 deelnemers gehaald", zegt sportpromotor Michel Raskin overtuigd. "Rond de middag klokten we af op 330. In de namiddag zijn er nog heel wat mensen bijgekomen. We mogen zeker niet klagen. De afgelopen jaren hadden we gemiddeld 540 deelnemers. De samenwerking met Huis in de Stad mag echt een succes genoemd worden. Naar de toekomst toe zetten we deze samenwerking dan ook zeker verder." Voor het eerst werd er ook Tienen Loopt georganiseerd, een recreatieve joggingloop. Ook daar kwamen heel wat deelnemers op af.


Elke Caron en Daisy Massy lieten het joggen aan zich voorbijgaan, maar fietsten wel mee. "We hebben geluk gehad, want we waren net voor de regenbui binnen", lachen ze. "Gelukkig hebben we niet getreuzeld." (GMA)