“Wij blijven met een financiële kater achter”

Pand De Bondt staat nog steeds leeg na faillissement

De eigenaars kunnen voorlopig het pand De Bondt niet in.
Bollen De eigenaars kunnen voorlopig het pand De Bondt niet in.
In januari sloot Restaurant Bart De Bondt in de Broekstraat de deuren. De topchef vertelde dat hij een zaak in Frankrijk wilde opstarten. Intussen is De Bondt-Lens door de rechtbank in Leuven failliet verklaard. “En wij blijven met een financiële kater achter”, zeggen de eigenaars van het pand.

Restaurant Bart De Bondt vestigde zich in 2005 in de Broekstraat in Tienen. Bart en zijn vrouw Natacha waren nog piepjong toen ze de zaak opstartten, maar al na enkele jaren kreeg de zaak naam en faam met een 12 op 20 in de Gault&Millau en drie vermeldingen in de Bib Gourmand Benelux, het kleine broertje van de Michelingids. Alles leek dus goed te gaan. Eind vorig jaar kondigde Bart echter aan de zaak in Tienen stop te zetten en een nieuw restaurant te openen in Frankrijk.

Het verbaasde dan ook dat de zaak kort na het vertrek failliet werd verklaard. “Sinds de uitspraak van het vredegerecht in nadeel van Bart de Bondt voor achterstallige huur en andere verschuldigde bedragen, zitten wij als eigenaar van het pand nog steeds op onze honger”, klinkt het. “De ‘topchef ‘ heeft nu zoals iedereen weet verkozen om de boeken neer te leggen en op de vlucht te slaan naar Frankrijk waar hij doodleuk met de centen van de Belgische gedupeerden met veel branie een ander restaurant heeft opgestart.”

Door het faillissement is er nu een curator in het spel gekomen, die een veilinghuis heeft aangesteld om de inboedel te verkopen. “Dit betekent dat wij als eigenaar ook onze mooie decoratiestukken, zoals de mooie antieke kroonluchter, die Bart in bruikleen had, kwijt zijn. Deze items worden gewoon mee verkocht, beslist de curator. Bovendien hebben we nog steeds geen toegang tot onze eigendom. De curator weigert ons de sleutels te overhandigen tot op heden. Zelfs toen de naaste buur ons meldde dat er eventueel stormschade zou kunnen zijn aan het pand, mochten we niet binnen om dit te verifiëren. We hebben ook nog geen kans hebben gehad om een kandidaat-huurder het pand te laten bezichtigen.”

Het pand staat nu dus noodgedwongen al drie maanden leeg. “En we kunnen dus die drie maanden ook op geen huurinkomsten rekenen. Het gerecht werk zo traag in geval van faillissement dat diegene, die al verlies lijdt, nog meer gedupeerd wordt door de gang van zaken. Als eigenaar hebben we dus geen rechten blijkbaar. En dat terwijl de ‘topchef’ ergens in het buitenland mooie sier aan het maken is. Dat is wraakroepend!”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.