"Waarom automobilisten belonen met gratis parkeren?"

De leden van de Fietsersbond.
Foto RV De leden van de Fietsersbond.
De Fietsersbond is niet te spreken over het gratis parkeren dat het stadsbestuur tijdens het avondshoppen, op de eerste vrijdag van de maand, aanbiedt.

"We zijn opnieuw erg teleurgesteld in een maatregel die volledig ingaat tegen een duurzaam en veilig mobiliteitsbeleid", zegt Mark Hanssens. "Het is namelijk ontzettend jammer dat alleen de automobilist met deze actie beloond wordt, terwijl voetgangers en fietsers uit de boot vallen. Bovendien verlaagt deze actie het comfort en de veiligheid van zwakke weggebruikers en inwoners."

"Het is ook onverantwoord om net voor het uitgaan van de Tiense scholen extra verkeer naar het stadscentrum te lokken (het gratis parkeren begint om 15 uur, red.)", vervolgt Hanssens. "Dit brengt meer onveiligheid en een nog slechtere luchtkwaliteit in het stadscentrum en de omgeving van scholen met zich mee. Deze problematiek werd recent nog uitgebreid onder de aandacht gebracht in de media. Op het moment dat de stad volop moet inzetten op veilig fiets- en voetgangersverkeer van en naar school, zorgt deze maatregel voor een compleet tegenovergesteld effect."
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jean-pierre henrotte

    sommige mensen kunnen niet verdragen dat de zon schijnt in andermans bord.

  • Edgard Moens

    Terechte kritiek. Een kleine stad die je op 15 minuten te voet doorkruist van station tot suikerfabriek heeft geen nood aan intensief stadsverkeer.