'Verkiezingsvandaal' heeft het vooral op liberalen gemunt

Iemand heeft zich duidelijk stevig laten gaan.
Bollen Iemand heeft zich duidelijk stevig laten gaan.
Verkiezingen, dat zijn ook hoogdagen voor vandalen, kunstenaars met betrekkelijk weinig talent en misnoegde burgers. Maar in Tienen lijkt toch vooral Open Vld het mikpunt te zijn.

Ter hoogte van de Wulmersumsesteenweg heeft een hele rij verkiezingsaffiches de aandacht van vandalen getrokken. De panelen werden beklad met schunnige tekeningen, en — mocht het voor iemand niet duidelijk zijn — nog even een woordje uitleg over wat er precies getekend werd.

Men heeft niet alleen geen respect voor het werk van onze vrijwilligers, men overtreedt hiermee ook het eigendomsrecht

Bram Delvaux

Lijsttrekker Bram Delvaux betreurt het kladwerk. "Aanvankelijk bleef het nog 'ludiek'", zegt hij. "Met een brilletje of een snorretje — de klassiekers, zeg maar. Daar hebben we ook geen probleem mee. Maar nu zien we dat affiches op meerdere plaatsen volledig beklad worden, en dat is puur vandalisme. Erger vind ik nog dat je zo de vele vrijwilligers treft die hun vrije tijd opgeofferd hebben om deze affiches te plaatsen. Bovendien overtreed je één van de basisprincipes van onze maatschappij: het eigendomsrecht. Onze panelen staan — zoals het hoort — op privéterrein, en dat mag je niet zomaar betreden."

Aanvankelijk werd er nog ludiek beklad, met een brilletje of een joint.
Bollen Aanvankelijk werd er nog ludiek beklad, met een brilletje of een joint.
'Tekenkunst' met een woordje uitleg erbij.
Bollen 'Tekenkunst' met een woordje uitleg erbij.

Kandidaat geviseerd

Opvallend genoeg lijkt vooral gepensioneerd hoofdinspecteur Rudi Struyf geviseerd te worden. "Zijn affiches worden steevast volledig onherkenbaar gemaakt", aldus Delvaux. "Soms delen affiches van andere kandidaten in de klappen, maar hij wordt zowat overal geviseerd."

"Dit is duidelijk niet meer voor de grap", zegt Struyf zelf. "Het gaat hier om iemand die iets tegen mij heeft. Ik zou liever zien dat die dan contact met me opneemt, en me desnoods een hoop verwijten naar het hoofd slingert. Dan weet ik tenminste waar dit om gaat."

Maar een klacht indienen, daar denken de liberalen intussen niet aan. "We houden ons liever met volwassen dingen bezig."

Zowel de grote als kleine affiches van Rudi Struyf worden volgespoten.
Bollen Zowel de grote als kleine affiches van Rudi Struyf worden volgespoten.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.