"Stad Tienen geeft vliegclubs gewoon carte blanche"

Bij de provincie Vlaams-Brabant zijn gisteren enkele honderden beroepschriften ingediend tegen de milieuvergunning die de stad Tienen heeft toegekend aan vliegclubs ULM Goetsenhoven en De Wouw, beiden opererend van op de militaire vliegbasis van Goetsenhoven.

"Samen 210 bezwaarindieners protesteren hiermee opnieuw tegen de ondertussen vergunde vliegactiviteiten van ULM Goetsenhoven en tegen deze van De Wouw", reageert Roland Deboes.


Volgens de bezwaarindieners veroorzaken beide clubs al maanden een aanzienlijke overlast aan de honderden bewoners van de oost-zuid-west rand van Tienen. "Die overlast is sinds het verstrekken van de vergunningen nog toegenomen, ondanks dat het echte vliegseizoen nog lang niet is begonnen", zegt Roland. "Buurtbewoners getuigen dat het niet uitzonderlijk is om op een weekenddag zoals op zondag 29 januari laatstleden om de 5 minuten een optrekkend vliegtuig boven zich te horen en dat verschillende uren achter elkaar. Dit voorspelt in ieder geval niet veel goeds eens het vliegseizoen met het goede weer echt begint." Het stadsbestuur reageert voorlopig niet op de beroepsschriften. (VDT)