‘Fine van de Lusthof’ blaast 100 kaarsjes uit

Josephina Reniers vierde haar 100ste verjaardag en is daarmee ook de oudste inwoner van Hakendover. “Ik heb blijkbaar goede genen, want ook mijn moeder en mijn grootmoeder werden de oudsten van het dorp. Om 100 jaar te worden heb ik altijd alles met mate gedaan”, lacht Josephina die nog alleen woont.
De 100-jarige Josephina krijgt een aandenken van het koningspaar.
Bollen De 100-jarige Josephina krijgt een aandenken van het koningspaar.

Josephina wordt in het dorp nog wel eens ‘Fine van de Lusthof’ genoemd omdat haar ouders in vorige eeuw nog het café De Lusthof gehad hebben op de Sint-Truidensesteenweg in Hakendover. “Ik heb daar nog even mee het café gedaan, maar dan ben ik getrouwd”, zegt Josephina, die samen met haar echtgenoot Herman Minnoye, die in 1982 overleed, het huis bouwde waar ze nu nog altijd woont. Het echtpaar kreeg één dochter Martine, één kleinzoon Philip en één achterkleinkind Thomas. Herman was een vertegenwoordiger in textiel en Josephina was steeds huisvrouw. “Ik ben altijd moeder aan de haard gebleven, was wel lid van KVLV en ging met de kaarten spelen. Vroeger ben ik ook veel op reis geweest, nu niet meer. Ik kijk ook veel televisie, vooral de actualiteit. Zo volg ik wat er in het Vlaamse en zelfs het Nederlandse Parlement gebeurt. Naar programma’s als ‘Familie’ of ‘Thuis’ kijk ik niet. Dat is brol”, zegt Josephina die zelf nog het huishouden doet. “Ik doe nog het stof af, en maak ook nog kleine hapjes klaar. Voor de rest krijg ik voldoende hulp”, besluit Josephina, die van burgemeester Katrien Partyka een aandenken van de koning en de koningin kreeg.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.